Valilik ve Emniyet Müdürlüğü`nden Başarılı Öğrencilere İftar

Batman Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü, dershanelere gönderilen ve başarı gösteren öğrenci ve ailelerine iftar yemeği verdi.

Valilik ve Emniyet Müdürlüğü`nden Başarılı Öğrencilere İftar
2010-2011 öğretim yılında Batman Valiliği`nin SODES projesi kapsamında, "Eğitimde Bende Varım" derneğinin iş birliğiyle yürütülen çalışmada 189 öğrenci dershaneye gönderildi. Bu öğrencilerden 187`si hayallerindeki okullara yerleştirildi. Proje kapsamında dershanelerden %50`ye yakın indirim alındı. Maddi durumlarına bağlı olarak, öğrenci velilerinden %25-%50 destek alınarak, 189 öğrencinin eğitimi desteklendi. Başarı gösteren öğrenci ve aileleri için Batman Valiliği ve Emniyet müdürlüğü işbirliği ileiftar yemeği verildi.

Batman Şafak Mahallesi`nde bulunan Alyans düğün salonunda düzenlenen iftar yemeğine; Batman Valisi Ahmet Turhan eşi Nurhan Turhan, Emniyet Müdürü Hasan Ali Bilim, başarılı öğrenciler aileleri katıldı. İftar yemeğinde konuşan Batman Valisi Ahmet Turhan, Bu yıl emniyet teşkilatı tarafından Başbakan Erdoğan`ın desteği ile göndermiş olduğu paralarla, 189 öğrenciden 187`si Anadolu Öğretmen Lisesi`ni ve Fen lisesi kazandığını belirterek, "Çocukları gönülden tebrik ediyorum. Aynı zamanda siz anne babaları datebrik ediyorum, böyle tertemiz pırıl pırıl başarılı çocuklarınızın olması gerçekten övülecek bir şey. Bizler için çocuklarınız çok önemli yarınlar için çok önemli. Eğer çocuklarımız iyi bir eğitim alırsa, hem kendilerine, hem sizlere, hem de topluma faydalı olacaklar. Ben bölgemiz açısından da, geleceğimiz açısından hiç karamsar olmadım. Bu başarılı öğrencileri gördükten sonra, ümidimiz ve gelecekle ilgili beklentimiz çok daha fazla. Tabi ki bölgemizde sıkıntılar var. Terör örgütü var, bunun yanında kötüalışkanlıklar uyuşturucu var. Eğer çocuklarımıza sahip çıkarsak, çocuklarımız güzel okullarda okuyacak, iyi insanlar olacaklar. Çocuklarımıza sahip çıkmazsak, muhakkak bir olumsuz bir organizasyonun içinde olma ihtimali var" dedi.

Dershaneye gönderilen ve Türk Telekom Anadolu Lisesi`nde okuyan Meryem Önder, Valilik ve Emniyet sayesinde dershaneye gittiğini belirterek, "Onlar sayesinde şimdi çok çok iyi yerlerdeyim. Umarım tüm öğrenciler benim gibi iyi yerlere gelirler."dedi.
Kaynak: İHA