Tahrir Meydanı`ndan İsrail Büyükelçiliğine Yürüyüş

İsrail`in Mısır topraklarına saldırarak biri subay 6 askeri öldürmesine tepkiler gün geçtikçe artıyor.

Tahrir Meydanı`nda toplanan yüzlerce Mısırlı gösterici İsrail Büyükelçiliği`ne yürüdü.

Başka bölgelerden gelenler ile birlikte İsrail büyükelçiliğinde toplanan binlerce gösterici, İsrail aleyhinde; `Allah`tan başka ilah yoktur, İsrail Allah`ın düşmanıdır.`, `Halkın isteği İsrail büyükelçiliğinin kapatılması ve büyükelçinin kovulmasıdır` şeklinde slogan attı. Göstericilerin, Mescid`i Aksa ve Mısır eski Cumhurbaşkanı Cemal Abdunnasır fotoğraflarını taşıdığı gözlendi. Şeyh Abdulbedi, İsrail büyükelçisinin sınır dışı edilmesini istediklerini söyledi. Abdulbedi, "Biz Siyonist sistemi protestoetmek için buraya geldik. Topraklarımıza saldırarak altı askerimizi katlettiler. Biz güven içinde yaşayan ve barışsever bir milletiz. Ama İsrail barış istemiyor, savaş ve yıkım istiyor" dedi

Camp David Antlaşması`nın iptal edilmesini isteyen Aişe İsmail, "Bu kadar zillet yeter, Mübarek dönemindeki yaşadıklarımız yeter" şeklinde konuştu.

Mona Surur ise, "Biz İsrail büyükelçisinin kovulmasını ve Camp David Antlaşması`nın iptal edilmesini istiyoruz. Biz şu anda görmüş olduğunuz halkın tepkisi kadar yöneticilerden de İsrail`e karşı resmi tepki de bekliyoruz" dedi.
Kaynak: İHA