Edremitli Çocukların Kadir Gecesi Sevinci

Balıkesir`in Edremit ilçesinde, belediye ile Roman Kültürü Dayanışma ve Yardımlaşma Müzikal Derneği (HASROM)`un ortaklaşa düzenledikleri Kadir Gecesi etkinliklerine katılan Kaymakam Osman Tunç, çocuklara çekirdek, keten helva ve elmalı şeker dağıttı.

Edremitli Çocukların Kadir Gecesi Sevinci

Geceye Edremit Kaymakamı Osman Tunç`un yanı sıra ilçe Emniyet Müdürü Nabi Ünver, HASROM Başkanı Hüseyin Altıntaş ve Edremit Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Kaymakam Tunç, Roman vatandaşlarla ilçede huzur içerisinde yaşadıklarını, kurulan derneğin ilçedeki Roman vatandaşların sorunlarının çözümü konusunda yerel idareyle köprü görevi yapacağını dile getirdi. Tunç, "Sizler de bir doktor, bir hakim, bir öğretmen veya kaymakam olabilirsiniz. Çocuklarımızın ileride devletine, milletine bağlı birer fert olarak yaşamasını istiyoruz. Birlik beraberliğe sahip çıkıp çocuklarınızı okullara gönderin. Okuma yazma bilmeyenler de açılan okuma yazma kurslarına katılsın. İşsiz, güçsüz, okuma yazma bilmeden meslek sahibi olmadan, ayakta durmak mümkün değil" dedi.
HASROM Başkanı Hüseyin Altıntaş da, Roman vatandaşların Türkiye`deki sıkıntılarının bilindiğini belirtip, "Dışardan bakıldığında Roman bir öcü gibidir. İşine geldiğinde Roman çiçek kadar naziktir. İnsancıldır. İnsana insan gözüyle bakar. Vatanını, toprağını, bayrağını canından aziz bilir. Türkiye Cumhuriyeti kimliği dışında hiçbir kimliğe girmez. Dinini hiçbir dine değişmez. Çünkü o İslam dinini benimsemiştir. Onu yaşamaya çalışır" diye konuştu.
Daha sonra Kaymakam Tunç, seyyar satıcılarda bulunan çekirdek, keten helva, elmalı şeker ve patlamış mısırların hepsini satın alarak çocuklara dağıttırdı. Gece, Roman İlahi Grubu`nun konseri ve Kur’an-i Kerim okunmasıyla devam etti.