Bakan Eroğlu Orucunu Simavlı Depremzedelerle Birlikte Açtı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.

Bakan Eroğlu Orucunu Simavlı Depremzedelerle Birlikte Açtı
Dr. Veysel Eroğlu, Kütahya`nın Simav ilçesinde bir dizi incelemede bulunduktan sonra orucunu depremzede vatandaşlarla birlikte açtı.

Kütahya`nın Simav ilçesinde 19 Mayıs`da meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremin ardından üçüncü kez ziyarette bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın talimatı ile yapımı devam eden okul inşaatlarını gezip yetkililerden bilgi aldı.

Yapılacak hizmetler için gerekli olan ödenekleri ve yapılacakları belirlemek için Simav`a gelen Bakan Eroğlu, 19 Mayıs gecesi meydana gelen depremin ardından yapılan çalışmaların bir başarı olduğuna dikkat çekti.

Yapımı devam eden ve meydana gelen deprem sonrasında çalışmaların hızlandırıldığını ifade eden Bakan Eroğlu; "Simav`da o gün akşam çadırlar kuruldu 20 Mayıs akşamı. Çadırlardaki sıkıntılar nedeniyle geçici prefabrike konutlar kuruldu, vatandaşlarımız oraya yerleştirildi ve onları ziyaret ettik. Çadırlara göre daha rahat olduğunu ifade ettiler. Tabi ki esas itibariyle kalıcı konutların yapılması gerekiyordu. TOKİ tarafından yapılan ve teslim aşamasına gelen konutlar vardı. Onların KDV`si tehir edilmek suretiyle hak sahipleri yerleştirildi. Akabinde de yeni yapılacak konutlar 928 adet inşaatına başlandı. Bu konutların yapımı konusunda Başbakanımız talimat verdi. TOKİ Başkanı ekibiyle buraya geldi. Yer problemi vardı. Ben de çok açık yüreklilikle gerekirse ormandan ne kadar alan isteniyorsa yer vermeye hazır olduğumuzu söyledim. Devlet Meteoroloji işleri Bölge Müdürlüğünün yeri vardı. Ne kadar ihtiyaç varsa o kadar yeri tahsis ettik. Şu anda yer problemi çözüldü" dedi.


"SİMAV YENİDEN KURULUYOR"
Simav`da yaptığı incelemeler esnasında okul inşaatının yapımını gerçekleştiren yetkililerle bitiş tarihi konusunun gündeme geldiğini ifade eden Eroğlu; "Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Nurullah Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi inşaatlarını gezdik. Müteahhit 30 Kasım`a yetiştireceğine söz verdi. İnşallah daha da öne çekecek. Bunlar çok önemli. Aslında Simav yeniden kuruluyor. Ben gayretlerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum. 99 depreminde İstanbul`da altyapıdan sorumlu grup başkanıydım. Marmara Depremindeki İstanbul`un halini biliyorum. O zaman geçici konutlar dahi iki üç senede yapılamamıştır. Burada yapılanlara baktığımızda arada kıyaslama dahi yapılamaz. Simav`da çok hızlı çalışılıyor. Kalıcı konutlar dahi yıl içinde yapılıyor. Okullar yapılıyor. Güçlendirilmesi mümkün olan yerler dahi. Başbakanımız talimat verdi. Bırakın güçlendirmeyi, yıkın yeniden yapın dedi. 17 okul yeniden yapılıyor. İnşallah bunları da bu sene bitirmiş olacağız. Diğer hizmetlerde aksama olmadı. Sağlık Bakanlığımız ilk günde buraya intikal etti. Hiç aksama yaşanmadı. Herkes çok memnun. İnşallah daha da güzel yapacağız. Herhangi bir eksiklik varsa, talep varsa bu talepleri almak üzere bu toplantıyı düzenledik." şeklinde konuştu.

"SİMAV`I YENİ BİR İLÇE YAPACAĞIZ"
Toplantının ardından Simav Belediyesi tarafından düzenlenen ve yaklaşık bin kişinin katıldığı iftarda konuşan Bakan Eroğlu; "Türkiye`de en hızlı tamamlanan TOKİ konutları burada yapılıyor. En geç kasım ayı sonunda teslim edilecek. Camiler diğer altyapı tesisleri hükümet konağı binası yapılıyor. Simav`ı yeni bir ilçe yapacağız, yeniden inşa edeceğiz. Orman kanunu var, ormandan yer almak zorduk, onları da aştık ormandan da yer veriyoruz. Simav için ne gerekiyorsa yapacağız, bu bizim boynumuzun borcudur. Başbakan`ımıza teşekkür ediyoruz. Ne talep ettiysek talimat verdi, hızla yerine getiriyoruz. Milli Eğitim yatırımları için bu yıl en büyük bütçe buraya ayrıldı. 100 milyon liralık ödenekle hizmetler yerine getiriliyor." diye konuştu.

Bakan Eroğlu, iftar programının ardından İstanbul`a gitmek üzere karayolu ile ayrıldı.