Tlos’taki Kazılarda Çıkarılan İmparator Heykelleri Fethiye Müzesi`nde

Muğla`nın Fethiye ilçesindeki Tlos antik kentinde yürütülen kazı çalışmalarında Roma imparatorları ve tanrıçaya ait heykel bulundu.

Tlos’taki Kazılarda Çıkarılan İmparator Heykelleri Fethiye Müzesi`nde
10 bin yıllık imparator heykelleri, vinç yardımı ile Fethiye Müzesi’ne getirildi.

Fethiye’nin Yaka köyünde bulunan Tlos antik kentindeki kazı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümünden 40 kişilik ekip ve 36 işçi ile devam eden çalışmalar da önemli bulgulara ulaşıldı.
Tlos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Taner Korkut, Likya uygarlığına ev sahipliği yapan Tlos antik kentinde Roma imparatorları ve tanrıça heykelleri bulunduğunu açıkladı.
Kazı çalışmaları sırasında 10 bin 500 yıl öncesine ait yaşam kalıntılarına rastladıklarını ifade eden Korkut, Tlos Tiyatrosu sahne bölümünde yapılan kazılarda, sahne binasını süsleyen Roma imparatorları Hadrian, Antonius Pius, Mareus Aurellus, Tanrıça İsis ve İmparator Antonius Pius`un kızı Faistinaminor`un heykellerinin bulunduğunu söyledi.
Kazı çalışmalarının halen; akropol, bazilika, büyük hamam, Kronos tapınağı, stadyum, tiyatro ve Girmeler mağarasında devam ettiğini kaydeden Korkut, çıkarılan heykellerin Fethiye Müzesi’ne teslim edildiğini kaydetti.

10 bin 500 yıllık imparator heykelleri vinç yardımı ile Fethiye Müzesi bahçesine indirilirken Müze Müdürü İbrahim Malkoç, Tlos Antik Kenti’nin İ.Ö. 3 bin yıllarına dek yerleşim alanı olarak kullanıldığını bildirdi.
Ortaya çıkarılan yeni eserlerle birlikte Fethiye Müzesi’nin bölgenin en önemli müzesi haline geldiğini aktaran Malkoç, eserlerin gerekli düzenleme yapıldıktan sonra sergilenmeye başlayacağını açıkladı.