Baka, Bölgenin Turizm Potansiyelini Tanıtmak İçin Yurt Dışı Gezisi Düzenleyecek

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), 2011-2012 sezonunda bölgenin turizm potansiyelini tanıtmak için yurt dışı gezilerine devam edecek.

Baka, Bölgenin Turizm Potansiyelini Tanıtmak İçin Yurt Dışı Gezisi Düzenleyecek
Bu kapsamda turizmcilerle birlikte, ilki 28 Kasım-01 Aralık tarihlerinde olmak üzere toplam 5 ülkeye gidilecek.

Isparta’da yapılan toplantıda, konuyla ilgili bilgi veren Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tapsız, Körfez ülkeleri ile Japonya’daki tur operatörlerine yönelik tanıtım gezilerinin 2011-2012 sezonunda süreceğini belirtti. BAKA koordinasyonunda THY ve bölgedeki turizm işletmeleriyle düzenlenen tanıtım gezileri kapsamında 5 adet FAM TRİP (Tanıtım Gezisi) programı düzenleneceğini ifade eden Tapsız, ilk programın 28 Kasım-01 Aralık 2011 tarihlerinde gerçekleştirileceğini duyurdu.
Vali Tapsız’ın verdiği bilgiye göre, ilk gelen heyet Suudi Arabistan Riyad merkezli 20 tur şirketi temsilcileri olacak. Benzer şekilde diğer ülkelere yönelik 20`şer kişilik gruplar halinde Mart, Nisan, Mayıs aylarında 4 program daha yapılacak.
Özellikle Japonya’ya yönelik yapılacak programda, her yıl gül turizmi için Bulgaristan’a giden 40 bin Japon turistin Isparta’ya çekilmesini hedeflediklerini belirten Tapsız, “Bu hareketliliğe paralel olarak Süleyman Demirel Havalimanı’nın kullanım kapasitesinin önümüzdeki yıllarda artacağı düşünülmektedir.” dedi.

BAKA’nın, 29 Eylül-2 Ekim tarihlerinde her yıl 100 binden fazla ziyaretçisi bulunan Japonya Tokyo’daki turizm ve seyahat fuarına da katılacağını duyuran Vali Tapsız, şunları söyledi: “Fuarda, bölgenin gül turizmi potansiyeli yanında, kültür turları için uygun tarihi ve doğal güzelliklerin tanıtımı yapılacak. BAKA, 6-9 Ekim tarihleri arasında ABD’nin California Eyaleti’nin Los Angeles şehrinde Türkiye ile Anadolu`nun tarihsel, kültürel, sanatsal, sosyal ve turizm zenginliklerini yurt dışında doğru ve etkin bir şekilde tanıtmak amacıyla düzenlenen 3. Anadolu Kültürleri Festivali’ne de katılacak. Festivalde 1,5 dönüm alan üzerinde Antalya, Isparta ve Burdur’un tanıtımının yapılacağı stantlar inşa edilecek. Batı Akdeniz’de Hindistanlı iş adamlarına yönelik olarak yıl sonunda düzenlenecek olan yatırım ve işbirliği zirvesi hazırlıkları sürüyor. İş adamlarına bölge iş ve yatırım potansiyelinin tanıtımının yapılması için Hindistan`da Ticaret Müşavirliği, Hindistan Endüstri Konfederasyonu (CII) ve Hindistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FICCI) ziyaret edilecektir.”
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) senato toplantı salonunda Burdur Valisi Süleyman Tapsız başkanlığındaki toplantıya, Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Isparta Valisi Memduh Oğuz, belediye başkanları Prof. Dr Mustafa Akaydın, Yusuf Ziya Günaydın ve Sebahattin Akkaya, il genel meclis başkanları Osman Zabun, İbrahim Ekici ve Cavit Arı, Ticaret ve Sanayi Odası başkanları Çetin Osman Budak, Yusuf Keyik ve Hasan Hüseyin Kaçıkoç, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile uzmanlar katıldı.