Vodafone, Mobil ve Sabit İnterneti Bir Arada Verecek

Vodafone Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Hasan Süel, Koçnet’i şirket bünyelerine alarak sabit internet hizmeti de vereceklerini açıkladı.

Vodafone, Mobil ve Sabit İnterneti Bir Arada Verecek
Süel, devralmaya ilişkin Rekabet Kurulu’ndan gelecek izni beklediklerini ifade etti.
Cep telefonu operatörü Vodafone’un şirket rakamlarını değerlendiren Süel, konuşan, düzenli olarak kontör yükleyen aboneler edinmeyi amaçladıklarını belirtti. Koçnet’i Vodafone bünyesine alma konusunda anlaştıklarına işaret eden Süel, “Rekabet Kurulu’ndan gelecek izin doğrultusunda şirketi bünyemize alacağız. Devralmayla Koçnet’in başarılı şekilde gerçekleştirdiği ADSL servisini kurumsal müşterilerin bütünleşik telekomünikasyon hizmetlerini sabit ve mobili bir arada sunma imkanı bulacağız. Borusan telekomla bunu sağlamıştık.” şeklinde konuştu. Bu hedef doğrultusunda aktif abone sayısını arttırdıklarına işaret eden Süel, “Mobil internet gelirlerimizde yüzde 80’lik artış yakaladık. 3G öncesine göre 88 kat artış gerçekleşti. Mobil internet paketlerimizde ciddi gelir büyümesi elde ediyoruz.” dedi. Abonelerden elde edilen ortalama gelirlerin 17,8 liradan 19,9 liraya yükseldiğini kaydeden Süel, faturalı abone sayısının ise yüzde 13,6’dan yüzde 30 yaklaştığını dile getirdi. Vodafone’deki müşterilerin cep telefonuyla daha fazla konuştuğunu söyleyen Süel, kurumsal abone pazarındaki müşterisi sayısının da yüzde 35 arttığını dile getirdi.

NÜFUSUN YÜZDE 78’İNE 3G GÖTÜRÜYORUZ
Cep telefonu üzerinden görüntülü konuşma ve hızlı internet için baz istasyonu sayısını arttırdıkları bilgisini veren Vodafone Türkiye Genel Müdür Yardımcısı, toplam 21 bin baz istasyonunun 17 bininin 2G; geri kalanın ise 3G olduğuna dikkat çekti. Hasan Süel, “Nüfusu kapsama konusunda 2G yüzde 98’e ulaştı. 3G nüfus kapsama oranı yüzde 78,6’ya çıktı. Müşterilerin internet erişimine büyük önem veriyoruz.” diye konuştu.