Milletvekili İpek: Ak Parti İle Kayıtdışı Siyaset Tarihe Karıştı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Haluk İpek, kendileriyle birlikte ülkedeki kayıtdışı siyasetin tarihe karıştığını belirterek, "Türkiye`deki demokratikleşme hareketi, 65 yıllık demokrasi tarihinde AK Parti`yle zirve yaptı.

Milletvekili İpek: Ak Parti İle Kayıtdışı Siyaset Tarihe Karıştı
Millet, seçimlerde sandıkta kendi gücünü keşfetti. 10 yıllık zaferin en önemli mimarı seçimlerdir." dedi.

Türk siyasi hayatında 14 Ağustos 2001`de yerini alan AK Parti, 81 ille birlikte Balıkesir`de de 10. yaşını kutladı. Kuvayi Milliye alanındaki iftar ve etkinliğe, yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Yemeğin ardından partinin kuruluşuyla ilgili bir belgesel film gösterildi ve 2023 vizyonu anlatıldı. Genel Başkan Yardımcısı İpek`in de katıldığı etkinlikte konuşan AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, nice badireler atlatıldığını belirterek, "Bunların hiçbiri, `Beraber yürüdük biz bu yollarda` şarkısını milletin dilinden düşürmeye muktedir olamadı. Ben o şarkıyı bizimle birlikte söyleyen herkesi selamlıyorum. Geçen 10 yılda ülkemizin çehresi değişti, demokrasimiz güçlendi. Refahımız ve itibarımız arttı. Milletle devleti barıştırdık, kardeşliğin adresi olduk." şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Haluk İpek ise partisinin 10 yıllık icraatlarını kısaca anlattı. Kuruluş hakkında bilgi veren İpek, şunları anlattı: "Partimizi kurduğumuzda, Bilkent`teki herkes milletin gönlünde AK Parti`nin kurulduğunu, orada bulunan 70 kişi iktidar olacağımızı hissetmiştik. Sonra seçim oldu, hepimiz Parlamento`ya girdik ama milletin, kendisini yönetmeye layık gördüğü Recep Tayyip Erdoğan seçilememişti. Bir akşam birisi geldi, Siirt`teki seçimlerden bahsetti, itiraz ettiklerini anlattı. Genel merkezin olağanüstü itiraz hakkını kullanması için bütün evraklarıyla gelmiş, inceledik. Baktım, Siirt seçimlerinde tam bir kanunsuzluk var. Her şey bitti dendiğinde bir dosya geldi, Siirt`teki seçimleri itirazla iptal ettirdik. Genel başkanımızı oradan aday gösterdik ve sonunda yasaklılığına sebep olan Siirt`teki o şiir okumasından sonra Siirt seçimleriyle millet başbakanına kavuştu."
AK Parti`nin, kurulduğu andan itiaren en kısa sürede bütün il, ilçe, belde ve köylerde teşkilatlanan ve bu alanda dünya şampiyonu olan bir parti olduğuna dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı İpek, "Teşkilatlanma ve kurulduktan bir yıl sonra Parlamento`da üçte iki çoğunlukla tek başına iktidara gelme süresiyle de dünya şampiyonudur." dedi.

Balıkesir milletvekilleri Cemal Öztaylan, Ali Aydınlıoğlu ve Tülay Babuşcu, İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Bahçavan, AK Parti Balıkesir Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker, İl Kadın Kolları Başkanı Mutlu Aydemir, partinin il ve ilçe teşkilatları, partili belediye başkanları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlik, Sami Özer`in tasavvuf müziği konseriyle son buldu.