‘Yüzen Ada Kenti Avrupa Birliği‘ne Doğru Yüzüyor Projesi‘ Tanıtım Toplantısı

Bingöl Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi‘nce hazırlanan ve AB tarafından kabul edilen ‘Yüzen Ada Kenti Avrupa Birliği‘ne Doğru Yüzüyor Projesi‘nin tanıtım toplantısı düzenlendi.

‘Yüzen Ada Kenti Avrupa Birliği‘ne Doğru Yüzüyor Projesi‘ Tanıtım Toplantısı
Valilik salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Alper Çığ, bazı kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bingöl Valiliği AB Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Mahmut Buyankara, Bingöl‘ün AB hibeleri konusunda en fazla hibe alan 16. il olduğunu söyledi. Projelerin uygulanması konusunda sıkıntıların olduğunu belirten Buyankara, "Hazırlanan projelerin süresi bittikten sonra çalışmalar bitiyor. Bu konuda proje bittikten sonra da süreklilik sağlanmalıdır" dedi.

Buyankara‘nın konuşmasının ardından proje uzmanı Aziz Bayındır, ‘Yüzen Ada Kenti Avrupa Birliği‘ne Doğru Yüzüyor Projesi‘ hakkında katılımcıları bilgilendirdi. ‘İllerimiz Avrupa Birliği‘ne Hazırlanıyor Programı‘ kapsamında hazırlanan teklif çağrılarının 2 Şubat 2011‘de tüm illere duyurulduğunu belirten Bayındır, "Bingöl Valiliği AB Proje Koordinasyon Merkezi uzmanlarının yaptığı inceleme ve analizler sonucunda programın amaç ve öncelikleri doğrultusunda, Bingöl‘ün söz konusu alandaki acil ihtiyaçları belirlenmiş ve ‘Yüzen Ada Kenti Avrupa Birliği‘ne Doğru Yüzüyor‘ ismiyle projelendirilmiştir" dedi.

Hazırladıkları projenin 25 Mart 2011 tarihinde Avrupa Birliği Genel Sekreterliği‘ne sunulduğunu ifade eden Bayındır, program çerçevesinde sunulan 79 proje içerisinde 2011 yılında 25 ilin projesinin kabul edildiğini ve bunlardan birinin de Bingöl‘ün projesi olduğunu vurguladı. Projenin finansman sözleşmesinin 21 Haziran 2011‘de Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer tarafından imzalandığını belirten Bayındır, proje bütçesinin 44 bin 656 TL olduğunu belirterek, projenin hedeflerini şöyle anlattı:

"6 Ay sürecek proje kapsamında, AB‘ye üyelik sürecinin doğru algılanması, yerelde canlandırılması, AB mali fonlarından Türkiye‘nin maksimum düzeyde yararlanmasına katkı sağlaması hedefleniyor. Bingöl özelinde ise, Bingöl Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi‘nin kurumsal kapasitesinin arttırılması, Bingöl‘ün proje kapasitesinin arttırılması ve AB fonları ile ilgili yerelde farkındalık oluşturulması, AB sürecinin yerelde canlandırılması ve doğru algılanmasına katkı sağlanması hedefleniyor."

Bayındır, proje kapsamında eğitimler, seminerler, ziyaretler gibi çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Kaynak: İHA