Didim Esnaf Odasından Yapılandırma Uyarısı

Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, esnaf ve sanatkârların bankalara olan kredi borçlarının yeniden yapılandırılması sürecinde geriye sayımın başladığını belirtti.

Didim Esnaf Odasından Yapılandırma Uyarısı
Yaşar Pektaşoğlu, esnaf ve sanatkârların kamuya olan borçlarının kanunla yeniden yapılandırıldığını söyledi. Bu borçların düşük faizle ve 36 aya varan vadeyle taksitlendirildiğini hatırlatan Pektaşoğlu, 27 Mayıs 2011 tarihi itibariyle de kredi kartı borçlusu esnaf ve sanatkârların, bankaların varlık yönetim şirketlerine devrettiği borçlarının yeniden yapılandırılmasının sağlandığını ifade etti. Borç yapılandırmasının öncelikle “Donuk Ticari Kredi Borçlarını” kapsadığını açıklayan Pektaşoğlu, “Esnafın her iki türlü borcu da var. Sadece kredi kartı borçlarını yapılandırmak isterse, bu şekliyle kabul edilmemektedir. İki borcuna da yapılandırma istemesi gerekmektedir. Borç yapılandırmasından sadece esnaf ve sanatkârımız yararlanacaktır. Yapılandırma kapsamındaki borçlar, 31 Ekim 2010 tarihi itibarıyla protokole imza atan bankalara olan donuk ticari kredileri kapsamaktadır. Bu tarihten sonra donuk hale gelen borçlar da, yapılandırma kapsamı dışında kalmaktadır. Yapılandırılan borçlar için 36 aya varan vade ile taksitlendirme yapılabilecektir. Bu borçlara uygulanacak faiz oranı ise 18 aya kadar olan vadeler için Merkez Bankası avans faiz oranının 3 puan eksiği, 18 aydan uzun vadeler için Merkez Bankası avans faiz oranı olarak belirlenmiştir. Esnafımız önümüzde kalan bu süreci iyi değerlendirmelidir” dedi.

Birden fazla bankaya donuk kredi borcu olan esnaf ve sanatkârların her bir bankaya ayrı ayrı başvurması gerektiğini de belirten Pektaşoğlu, borç yapılandırması için başvuruların 27 Mayıs itibarıyla başladığını, başvuru süresinin 27 Temmuz‘da sona ereceğini kaydetti.

Kaynak: İHA