Yozgat Smmmo Başkanı Doğan: Gazetecilik, Ülke Kalkınmasında Önemli Faktör

Yozgat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Mehmet Doğan, gazetecilik mesleğinin şehrin ve ülkenin kalkınmasına yön veren önemli bir faktör olduğunu söyledi.

Yozgat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Mehmet Doğan, gazetecilik mesleğinin şehrin ve ülkenin kalkınmasına yön veren önemli bir faktör olduğunu söyledi.

    Yozgat’ta yerel ve ulusal yayın yapan gazetecilere akşam yemeği veren (SMMMO) Başkanı Mehmet Doğan, yemek sonrası yaptığı konuşmanın başında TBMM Başkanlığı‘na seçilen Cemil Çiçek için başarı dileklerinde bulunduktan sonra gazeteciliğin önemine vurgu yaptı. Doğan, "Öncelikle Yozgat’ımızın medarı iftarı ve gururu TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek’e görevinde başarılar diliyorum. İnanıyorum ki bu ağır görevi geçmişte olduğu gibi yarında en iyi şekilde üstesinden gelecektir. İlimizde görev yapan gazetecilerimizi de kutluyorum. Zor ve meşakkatli görevlerini imkanlar ölçüsünde en iyi şekilde kamuoyuna duyurmaya çalışıyor. İlimiz ekonomik anlamda gelişmekte olan bir il. Çevre illerimizle kıyaslandığında onlara göre biraz daha gerideyiz. Son yıllarda ilimiz adına yapılan çalışmalar ilimizin gelişmesine olumlu katkılar sağlayacaktır." dedi.

    Yozgat’ta gazetecilik mesleğinin zorluğuna değinen Doğan, "İlimiz şehir merkezi bakımından küçük fakat yüzölçümü ve ilçeleri itibariyle büyük bir ildir. Gazetecilerimizle sohbetlerimizde rutin haberlerden ziyade ilginç ve farklı haberlerin her zaman önem arz ettiğini, Yozgat’ın menfaatine olan her şeyin her zaman yanında, aleyhine olan her şeyin de karşısında olduklarını belirtmişlerdir. Ben ilimizin aynası olan gazetecilerimizi doğru, ilkeli ve tarafsız Yozgat’ın gelişmesine ve kalkınmasına ışık tutacak bilgileri kamuoyuyla paylaşarak bir nevi kamu görevini en iyi şekilde yerine getirdikleri için kutluyor, tebrik ediyorum." diye konuştu.

    Medya Grup Başkanı Kenan Yılmaz da gazetecilerin bu tür birlikteliklerle bir araya gelmelerinin birlik beraberlik adına güzel şeylere vesile olduğunu belirterek, "Gazeteci her zaman doğrudan ve adaletten yana olmalıdır. Mazlumun, garibin her zaman yanında ilim ve devlet adamlarının hizmetinde olmalı, yalan, yanlış, iftira, düzmece, yanıltma gibi haberlere asla izin vermemelidir. Bizler bütün ekibimizle her zaman için doğru tarafsız Yozgat‘ın tanıtımına, kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlayacağız. Bu vesile ile bugün burada bu yemeği organize eden Yozgat SMMMO Başkanı Mehmet Doğan Bey’e teşekkür ediyorum." dedi.

    Hakimiyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Erol Doğan ise böyle bir gecede gazeteci ve yazarlarla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Doğan, "Gazetecilik mesleğinin mesaisi yoktur. Gazetecilik günün 24 saatinde görev gerektiren bir meslek kuruluşudur. Kamuoyuna her gün farklı haberleri doğru ve tarafsız bir şekilde ulaştırmak ve onlarla doğru bilgileri paylaşmak en güzel duygudur. Çünkü gazeteciler hizmetinin ve emeğinin karşılığını halka en doğru bir şekilde haberleri aktararak alırlar. İnşallah biz de Hakimiyet Gazetesi olarak geride bıraktığımız bir yıl içerisinde hiçbir şekilde ilkelerimizden taviz vermeden sürdürdüğümüz bu kutsal görevi en iyi şekilde kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz. Bu şekilde Yozgat’ımızın kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

    Akşam yemeğine Medya Grup Başkanı Kenan Yılmaz, Hakimiyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Erol Doğan, Yozgat Zaman Gazetesi Temsilcisi Şenol Uryan, Gazete Sorumlusu Aydın Abuhan, Cihan Haber Ajansı Muhabiri Ferhat Özer, Gazete köşe yazarlarından Abdullah Kılıç ve Bülent Sönmez katıldı.