Kontör dolandırıcılarına karşı polisten klipli uyarı

Türkiye genelinde son 3 yıldır vatandaşları telefonla arayıp kendini, polis, asker, savcı, hakim olarak tanıttıktan sonra vatandaştan kontör ve para çalan şahıslara karşı önlem almak için Adana Emniyet Müdürlüğü vatandaşları uyaran bir klip çekti.

Klipte emniyetin tamamen polislerden oluşan tiyatro ekibi rol aldı.

Telefonla kontör dolandırıcılığı son 3 yılda Emniyet Genel Müdürlüğü'nün vatandaşları uyarmasına rağmen bir türlü bitmiyor. En son emniyet teşkilatı Türkiye'deki cep telefonu kullanan bütün vatandaşlara tek tek mesaj göndererek vatandaşları dolandırıcılara kanmaması konusunda uyarı da bulundu. Ancak buna rağmen emniyete her gün telefonda kendisini polis, savcı, hakim ve asker diye tanıtarak para ve kontör dolandıran şahısların mağdurlarıyla dolup taşıyor.

Polis ne yapsa bir türlü kontör dolandırıcılarının önüne geçemiyor. Dolandırıcılar vatandaşı soymak için Ergenekon, terör örgütü PKK'yı, reklam kampanyalarını, hediye kampanyalarını kullanarak sürekli strateji değiştiriyor. Dolandırıcılar çoğu kez vatandaşı arayarak kendisini polis olarak tanıtıp telefona telsiz sesi vererek vatandaşı özellikle Ergenekon ya da terör örgütü PKK'yla bağlantısı olduğu yönünde imalarda bulunarak kandırmaya çalışıyor. Çoğu vatandaşta buna inanarak kontör ya da para göndermeyi kabul ediyor. İşte

Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü vatandaşların bu tür dolandırıcılara kanmaması için bir klip çekti. Klipte Adana Emniyet Müdürlüğü Tiyatro ekibinin oyuncuları rol aldı.

Klipin sonunda ise toplum destekli bir erkek bir kadın polis, vatandaşları uyarmak için, "Hiçbir kamu kurum kuruluşu, polis, asker, savcı, hakim, sizlere telefonla kontör ve para talebinde bulunmaz. Bu tür kontör dolandırıcılarına karşı lütfen daha duyarlı ve dikkatli olunuz. Unutmayınız huzurumuz gururumuzdur" diyerek hep bir ağızdan , "Huzurumuz gururumuzdur" diye bağırdı.