Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Hatay‘ın Dörtyol ilçesinde töre cinayetine kurban giden 19 yaşındaki Ceylan Soysal‘ın annesi ve kız kardeşini ziyaret edeceğini belirterek, "Bu sorunların çözümü için bu sorunları yaşayanlarla, damdan düşenlerle bir arada olmayı çok önemsiyoruz.

Aile ve Sosyal Araştırmalar Bakanı Şahin, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ile Türkiye İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu Başkanı Arzu Özyol‘u kabul etti. Şahin, kabulün ardından Güllü ve Özyol‘la birlikte gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Güllü, Şanlıurfa‘daki kadın intiharlarıyla ilgili hazırladıkları raporu Şahin‘e sunduklarını açıkladı. Şanlıurfa‘da son 6 ay içinde 49 kadının tarım ilaçlarıyla intihar ettiğini belirten Güllü, bu intiharların nedenleri ve adli bilgileri içeren raporu daha sonra kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi. Son dönemde kadına yönelik artan şiddet olaylarıyla ilgili acil eylem planlarının harekete geçirilmesi gerektiğini kaydeden Güllü, Meclis‘ten ilk çıkan yasanın

Kadına Karşı Şiddet Yasası olmasını dilediklerini bildirdi.

Aile ve Sosyal Araştırmalar Bakanı Şahin de, sorunların çözümünde sivil topluma büyük görev düştüğünü belirtti. Sosyal politikalar alanının, toplu seferberlik isteyen bir alan olduğuna dikkat çeken Şahin, tek başına bir bakanlığın bu sorunların üstesinden gelemeyeceğini belirtti.

Şahin, 28 Temmuz Perşembe günü Hatay‘a giderek Türkiye‘ye kaçan Suriyelilerin geçici barınmaları için oluşturulan çadırkentleri ziyaret edeceğini açıkladı. Aynı gün Hatay‘ın Dörtyol ilçesinde töre cinayeti sonucu hayatını kaybeden Ceylan Soysal‘ın öldürülmesi olayıyla da ilgileneceğini belirten Şahin, Soysal‘ın annesi ve koruma altına alınan kız kardeşiyle görüşeceğini bildirdi.

Ceylan Soysal‘ın başına gelenlerin çok üzücü olduğunu ifade eden Şahin, şöyle konuştu: "Töre ve Namus Cinayetleri Araştırma Komisyonu Başkanlığı yapmış bir kardeşiniz olarak bunun birebir takipçisi olacağım. Onun yaşadığı zorluğu çözebilmek için sosyal devlet olarak, bir Bakan, abla olarak yanında olacağım ve yaşantısıyla ilgili bütün sürecin takipçisi olacağım. Bu sorunların çözümü için bu sorunları yaşayanlarla, damdan düşenlerle bir arada olmayı çok önemsiyoruz. Ankara‘da masa başında oturup

Ceylanların azalmasını bekleyemeyiz. Birebir saha mücadelesi yapacağız."

Şahin, kendisine sunulan Şanlıurfa‘daki kadın intiharlarıyla ilgili raporu çok önemsediğini belirterek, "Şanlıurfa‘ya da gider bunun da takipçisi oluruz" diye konuştu.

Şahin, CHP‘nin kadının şiddetten korunmasına ilişkin verdiği kanun teklifiyle ilgili soru üzerine kadın meselesinin partiler üstü bir mesele olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Yapılacak her türlü katkıya ve işbirliğine hazırız. Ben CHP ve MHP‘li kadın milletvekillerini aradım. Bu süreçte bir araya da geleceğiz. Onların da katkılarını alarak, yeni dönemde Parlamento‘da bu tür ortak sorunları partiler üstü bakış açısıyla çözecek toplantılar yapacağız."

Kaynak: İHA