Bakan Ergün, Otomosyon Teknolojileri Laboratuvarı‘nın Açılışını Yaptı

Yıldız Teknik Üniversitesi ( YTÜ ) bünyesinde hayata geçecek olan Omron Otomasyon Teknolojileri Laboratuvarının açılışı yapıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi ( YTÜ ) bünyesinde hayata geçecek olan Omron Otomasyon Teknolojileri Laboratuvarının açılışı yapıldı. YTÜ‘nün Davutpaşa Kampüsünde yapılan açılışa Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Omron Avrupa CEO‘su Shizuto Yukumoto, Japonya İstanbul Başkonsolosu Katsuyoshi Hayashi ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Açılışını bakan Ergün‘ün yaptığı Otomasyon Teknolojileri laboratuvarı içerisinde, Elektrik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ile Otomasyon Mühendisliği öğrencileri ar - ge ( araştırma - geliştirme ) çalışmaları yer alacak.

Açılışta konuşan bakan Ergün, "Bu tesislerden yararlanan öğrencilerimiz, akademisyerimiz karşılaşabilecekleri birçok soruna çözüm bulabilecekler, yeni sistemlerin ışıklarını yakabilecekler." dedi. Bakanlık olarak bilişim ve yazılım sektörlerin ne kadar önemli olduğunu bildiklerini söyleyen Ergün, "Amerikadaki ünlü silikon vadisine benzer nitelikte Türkiye‘nin bilişim vadisinin kurulmasıyla ilgili çalışmalarda devam ediyoruz. İnşallah bu yılın sonlarına doğru en geç önümüzde ki yılın başlarına doğru bazı firmaların vadide çalışmalarını göreceğiz." diye konuştu.

    Bakanlığın yürüttüğü Sandes projesi, Ar-ge merkezleri, Teknopark uygulamalarının özellikle bilişim, yazılımın ve otomayon gibi dalların gelişmesine katkı sağlayacağını kaydeden Ergün, "Mesela tekno girişimi desteği ile genç arkadaşlara teknolojik fikirleri hayata geçirmek için 100 bin türk lirası hibe veriyor. Bugüne kadar yaklaşık 500 arkadaşımızın yararlandığı bu programla çok önemli projeler hayata geçiyor. Önümüzde ki yıldan itibaren her yıl 500 projeyle genç arkadaşlarımızı desteklemeye başlayacağımızı bir kere daha hatırlatıyorum. Genç arkadaşlarımızı bu desteklerden özellikle yararlannmaya davet ediyorum." şeklinde konuştu.

    Omron Otomosyon Teknolojileri Laboratuvarına verdiği desteklerden dolayı Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksel Bakan Ergün‘e plaket takdim etti. Ergün, daha sonra laboratuvarın açılışını yaparak laboratuvarda incelemelerde bulundu.