Uyuşturucu Alışverişine Polis Operasyonu

Adana‘da uyuşturucu hap ticareti yapılacağı bilgisine ulaşan polis, pazarlık için buluşan 4 kişiyi yakaladı.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi‘ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri İstanbul‘dan Adana‘ya gelen S.E. (28) ile kardeşi E.E.‘nin (25) yanlarındaki Extacy marka hapı satmak için müşteri aradıkları bilgisine ulaştı. Ekip, satıcı ile alıcıların Kiremithane Mahallesi‘nde buluşarak pazarlık yaptığını tespit ederek operasyona başladı. Operasyonu gizli bir şekilde yürüten ekip, alışverişin yapılacağı noktaya kadar zanlıları izlemeye aldı.

Silahla yaralama ve ruhsatsız tabanca bulundurmak suçlarından kaydı bulunan bedensel engelli C.Y. ile suç ortağı M.Y.‘yi 01 ER 917 plakalı otomobilde bırakan satıcılar, uyuşturucu hapı getirmek için kaldıkları otele gitti. Takip edildiklerinden habersiz olan satıcılar, otel odasında gizledikleri hapın bir kısmını yanlarına alarak, dışarı çıktı. Bu sırada polis hemen harekete geçerek zanlıları kıskıvrak yakaladı. S.E ve E.E. kelepçelenirken, uyuşturucuyu almak için araçta bekleyen C.Y. ve M.Y. de polislerce

gözaltına alındı.

Uyuşturucu satıcılarının kaldıkları odada, ve üzerlerinde arama yapan ekip, toplam bin 980 Extacy hap, 22 gram esrar ele geçirdi. Otomobilde yapılan aramada ise ruhsatsız bir tabanca, tabancaya ait 10 mermi ile bir uyuşturucu hap bulundu.

Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirilen araçta Pako isimli Labrador cinsi polis köpeğiyle de detaylı bir şekilde arama yapıldı.

Kaynak: İHA