Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi‘ne Yoğun İlgi

Gaziantep Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 2010 yılının ilk 6 ayında 146 bin 262 hastayı tedavi etti.

Gaziantep Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 2010 yılının ilk 6 ayında 146 bin 262 hastayı tedavi etti. Katkı payının kalkmasının hasta sayısının artmasında önemli rol oynadığı ifade ediliyor. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Hüseyin Bayhan, “Dışarıda tedavi için 200 lira ödüyorsanız, merkezimizde 18 liraya mal oluyor. Emekli ve yeşil kartlılar sadece 9 lira ödüyor. Devlet katkı payının düşmesi ile hastalarımız da daha rahat tedaviye geliyorlar." dedi.

Türkiye’nin en modern diş merkezlerinden birisi olarak gösterilen Av. Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi, modern ve hijyenik binası ile hastaların akınına uğruyor. Diş yaptırmak için artık sıra beklemeyi rafa kaldıran merkezde, diş ve ağız ile ilgili tüm tedaviler yapılıyor. Merkezde 2011 yılı ilk 6 ayında 20 bin hastaya dolgu tedavisi, 3 bin 500 hastaya kanal dolgusu, 23 bin sabit protez, 3 bin 116 hareketli protez yapıldı. 13 bin 682 çocuğa da diş tedavisi uygulandı. Çekilen röntgen sayısı ise 24 bin.

HER TEDAVİ MÜMKÜN

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Hüseyin Bayhan, "Diş çekimi, dolgu, ışınlı dolgu, diş taşı temizliği, sabit protez, hareketli protez, kanal dolgusu gibi birçok ağız ve diş sorununu merkezimizde dışarıya sevk etmeden yapıyoruz. Ortodonti tedavisi için serbest diş hekimine sevk yapılıyor. Merkezimize gelen hasta sayısında bu yıl çok önemli bir artış var." dedi.

Gaziantep Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, online randevu sistemi ile sıra beklemeyi de rafa kaldırdı. İnternetten www.sahinbeyadsm.gov.tr adresine giren hastaların istediği doktordan randevu alabildiğini belirten Bayhan, "Randevu saatinde geliyor ve sıra beklemeden diş tedavisini yaptırıyor. Bu sistem hastalarımız açısından da son derece önemli." diye konuştu.

GECE 12’YE KADAR GELEBİLİRSİNİZ

Hastane bünyesinde kurulan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi acil diş polikliniğinin gece 24.00’a kadar açık olduğunu belirten Hüseyin Bayhan, “Akşam 19.30’a kadar vardiyeli polikliniğimiz açık. Acilimiz ise gece 12’ye kadar hizmet veriyor. Artık gece dişiniz ağrıdığında sabaha kadar acı çekmeyeceksiniz. Merkezimiz size anında hizmet veriyor. Tatil günleri de dahil kesintisiz hizmetimiz sürüyor” dedi. Bayhan, hastane bünyesinde kurulan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde tedavinin de çok cüzi miktarlara yapıldığını dile getirdi. Hastalardan sadece devlete katkı payı alındığını dile getiren Bayhan, “Dışarıda tedavi için 200 lira ödüyorsanız, merkezimizde 18 liraya mal oluyor. Emekli ve yeşil kartlılar sadece 9 lira ödüyor. Devlet katkı payının düşmesi ile hastalarımız da daha rahat tedaviye geliyorlar." şeklinde konuştu.