Dağılcak’Ta Piknik Alanları Genişletiliyor

Kozan‘da, Dağılcak Orman içi Dinlenme Tesisleri ve Piknik Alanı‘nın geliştirilmesi amacıyla başlatılan çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Alınan bilgiye göre, ilçeye 8 kilometre uzaklıktaki Dağılcak piknik alanı, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü‘nce 2008 yılında gerçekleştirilen ihale kapsamında Kozan Belediyesi İmar Limitet Şirketi‘nce kiralandı. Piknik alanındaki çevre temizliği, bakım ve onarımın ardından genişletilme çalışması ve çevre düzenleme çalışmaları başladı. Dağılcak Mesire Alanı’nda bazı bölgelenirinde atıl alanında piknik alanına dönüştürülmesi için sürdürülen dolgu ve düzenleme çalışmalarının tamamlanması ile doğal güzelliği ile görenleri hayran bırakan bir bölge haline geleceğini ve bölge turizmi için önemli bir yere sahip olacak.

Dağılcak mesire alanında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ve vatandaşlara “hoş geldiniz” diyen Belediye Başkanı Kazım Özgan, Dagılcağın doğayla yeşilin buluştuğu bir yer olduğunu söyledi. Başkan Özgan, “Dagılcağın eski halinin tüm Kozanlıların ve bölge insanımız biliyor, bütün gayretimiz Kozan halkı için olup geçen yaz Dağılcakta vatandaşlarımız yer bulmakta zorlanıyordu. Şimdi ise burası daha da aktif olacak. Dağılcak park alanı sorununu çözdük şimdi ise piknik alanlarında düzenleme çalışmalarımız devem etmekte” dedi.

Dagılcağın bölgenin akciğeri olduğuna dikkat çeken Başkan Özgan, Adana ve Çukurova’da böyle doğal güzellikleri olan bir yerin olmadığını ve Tüm Çukurova halkını Kozan’ın Doğal güzelliklerini gezmeye davet etti.

Kaynak: İHA