Siyasi Partileri Hedef Seçen Kundakçılar Gözaltında

İstanbul‘da bazı siyasi partilerin seçim irtibat bürolarına yönelik bombalı saldırı, araç kundaklama, molotofkokteylli saldırı, korsan gösteri ve ses bombalı saldırı olaylarına karıştıkları tespit edilen 39 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, araç kundaklama, molotofkokteyli saldırı, korsan gösteri ve ses bombalı saldırı olaylarına karışan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan bir haftalık takibin ardından harekete geçen ekipler Sultanbeyli, Esenyurt, Güngören ve Şişli‘de operasyon düzenledi. Operasyonlarda 15‘i 18 yaşından küçük 39 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin yakalandıkları yerlerde yapılan aramalarda 29‘u dolu, 5‘i boş olmak üzere 34 molotof

kokteyli, 2 adet 16‘lı havai fişek bataryası, 2 maske, 1 bilye atar tabanca, 12 adet bilye atar fişek, 2 adet 6.35 mm çaplı fişek ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Yaşı küçük olan 15 kişi Üsküdar‘daki Çocuk Şube Müdürlüğü‘ne teslim edilirken diğer şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü‘ne getirildi.

Şüphelilerin sorgusu sonucu 17 Aralık 2010 tarihinden 6 Haziran 2011 tarihine kadar İETT otobüsüne molotoflu saldırıdan kamu kurumlarına taşlı saldırıya; siyasi partilerin seçim irtibat bürolarına bombalı saldırıdan araç kundaklamaya kadar 31 ayrı olaya karıştığı tespit edildi. Bu olayların arasında 42 aracın kundaklanması, 18 korsan gösteri ve 5 Haziran 2011 günü Bağımsız milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder‘in Sultangazi‘deki seçim irtibat bürosunda bulunan 29 molotofkokteylinin hazırlanması da

bulunuyor.

Emniyet Müdürlüğü‘nde sorgu ve işlemleri tamamlanan şüphelilerden 2‘si savcılık talimatıyla emniyetten serbest kalırken, 15 çocuk dün adliyeye sevk edildi. Geri kalan 22 şüpheliden de 15‘i bugün Beşiktaş‘taki İstanbul Adliyesi‘ne gönderildi. 7 kişinin de yarın adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Kaynak: İHA