Büyükşehir‘den Muhtarlıklara Teknoloji Desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından muhtarlardan gelen talep doğrultusunda, bilgisayarı bulunmayan ya da eski bilgisayarları ihtiyacı karşılamayan muhtarlıklara özel yazılım yüklü bilgisayar hediye edildi.

Büyükşehir‘den Muhtarlıklara Teknoloji Desteği
Büyükşehir Belediyesi, vatandaşla devletin ilk buluşma noktası olan muhtarlıkların daha sağlıklı hizmet verebilmesi için teknolojik altyapı desteği sağlıyor. Bu doğrultuda muhtarlıklardan gelen talepler üzerinde bilgisayarı bulunmayan ya da mevcut bilgisayarları talebi karşılamayan muhtarlıklara 19 bilgisayar ve 4 yazıcı hediye edildi. Hayvanat Bahçesi‘ndeki Afrika Kafe‘de düzenlenen törenle bilgisayarlara muhtarlara teslim edildi.

Büyükşehir Belediyesi olarak sadece ana arterlerde değil, tüm mahallelerde çalıştıklarını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Muhtarlarımızdan da bilgisayarlarla ilgili talepler geldi. Her konuda olduğu gibi bu konuda da ‘bizim sorunumuz değil‘ demedik. Hemen gerekli çalışmayı başlattık ve bugün bilgisayarları dağıtıyoruz. Sadece kent merkezinde belirli caddelerde çalışmıyoruz. Kent merkezinde hangi hizmet varsa Kaplıkaya‘da da, Hacivat Mahallesi‘nde de olmalı. İlçe belediyelerimizle koordineli bir şekilde çalışarak sorunları çözmek için yoğun çaba harcıyoruz" dedi.

Yeni bilgisayarlarla muhtarların artık daha sağlıklı hizmet verebileceğini dile getiren Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü tarafından bilgisayarlara özel yazılım yüklendiğini ve muhtarların gerekli evrakları kolaylıkla hazırlayabileceklerini de sözlerine ekledi.

Bilgisayar alan mahalle muhtarları adına konuşan Kaplıkaya Mahallesi Muhtarı Alaattin Gülpınar ise, "Başkanımızla bir toplantıda bu sorunumuzu dile getirmiştik. Başkanımız bu konuda bize söz verdi ve bugün bilgisayarlarımızı alıyoruz. Bize destekleri nedeniyle Başkanımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA