Chp, Tutuklu Vekillerin Durumu İçin İktidar Kanadından Yasa Teklifi Bekliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, tutuklu vekillerin tahliyeleri için yapılması gereken düzenleme için iktidar kanadından yasa teklifi beklediklerini söyledi.

TBMM‘de soruları yanıtlayan Altay, CHP olarak bağımsızlar ve MHP‘nin tutuklu vekili Engin Alan olmak üzere cezaevinde bulunan 8 milletvekilinin serbest bırakılmasını istediklerini ifade etti. Bu isimlerin artık milletvekili olduklarını ve milli iradenin de ortada olduğunu belirten Altay, "Bu arkadaşlarımız haksız yere cezaevinde tutulurken bizim Meclis‘te yemin etmemiz ve yolumuza devam etmemiz düşünülemez" dedi.

Altay, tutuklu vekillerin serbest bırakılmamasından dolayı uluslararası camiada Türkiye‘nin yara aldığını belirtti. Yasa teklifi ile başta Hrant Dink suikastı sanığı Ogün Samast ve terör örgütü yöneticilerine Meclis yolunun açılacağına ilişkin spekülasyonların anımsatılması üzerine Altay, "Halkımız dikkatlidir. Kimse kamu vicdanında kabul görmeyen kişiyi aday yapmaz, yapılsa da seçilemez" dedi.

Tutuklu vekillerin durumunu ancak iktidarın çözebileceğini belirten Altay, yasa teklifi konusunda ise, "Bizim hazırlamamıza gerek yok. AK Parti‘nin bu konuda iyi niyetli adımını görmemiz lazım. Adım görmezsek yemin etmeyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA