Malki Davasında Türkeş Ve Çakal Gözaltına Alındı

Nesim Malki cinayeti davasının Yargıtay 1. Dairesi tarafından onaylanmasının ardından, sanıklardan Burhanettin Türkeş ve Mücahit Çakal gözaltına alındı.

Nesim Malki cinayeti davasının Yargıtay 1. Dairesi tarafından onaylanmasının ardından, sanıklardan Burhanettin Türkeş ve Mücahit Çakal gözaltına alındı.

        Nesim Malki’nin 1995 yılında öldürülmesinin ardından açılan dava, Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görüldü. Mahkeme, cinayetin azmettiricisi olduğu öne sürülen Erol Evcil ile tetikçisi oldukları iddia edilen Burhanettin Türkeş ve Şükrü Elverdi hakkında ömür boyu hapis cezası verdi. Davaya bakan Yargıtay 1. Ceza Dairesi yerel mahkemenin kararını bozdu. Yargıtay ‘tetikçi’ olarak hüküm giyen Burhanettin Türkeş‘in ‘azmettirici’ olarak cezalandırılmasını istedi. Ayrıca cinayet suçundan beraat eden Emin Menge‘nin ‘cinayete yardım etme’, Mücahit Çakal’ın ise ‘cinayet’ suçundan yargılanmasını istedi.

        Bu kararın ardından davaya yeniden bakan Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi 7 Ocak 2008‘de ‘‘tasarlayarak adam öldürme’ suçundan iş adamı Erol Evcil‘in de aralarında bulunduğu sanıkların müebbet hapis, 1 sanığın ise ‘adam öldürmeye yardım etme’ suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Ayrıca Evcil, ‘yağma’ suçundan 10 yıl, Burhanettin Türkeş ise ‘gasp’ suçundan 11 yıl 4 ay 3‘er gün hapis cezasına çarptırıldı. Müebbet hapis cezası alan tutuklu sanık Oğuz Işıklı dışındaki 4 sanık hakkında da yakalama emri çıkarıldı.

        Yargıtay’ın kararı ikinci kez ‘usulen’ bozması üzerine yerel mahkeme kararında direndi. Bunun üzerine Yargıtay 1. Ceza Dairesi, daha önce 2 kez bozduğu mahkemenin kararını oy birliğiyle onadı.

        Karar üzerine haklarında yakalama kararı çıkarılan Türkeş ve Çakal, Bursa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Sanıklar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Dava kapsamında 3 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası kalan Oğuz Işıklı‘nın da bir süre önce yakalanarak cezaevine konulduğu öğrenildi.