Doğuştan Kalp Hastası Bebek Uçak Ambulansla İstanbul‘a Sevkedildi

Gaziantep’te doğuştan kalp hastası olan ve geçtiğimiz ay uçak ambulansla İstanbul’a götürülerek tedavi altına alınan 8 aylık bebek, sağlığına kavuşmaya başladı.

Doğuştan Kalp Hastası Bebek Uçak Ambulansla İstanbul‘a Sevkedildi
Gaziantep’te doğuştan kalp hastası olan ve geçtiğimiz ay uçak ambulansla İstanbul’a götürülerek tedavi altına alınan 8 aylık bebek, sağlığına kavuşmaya başladı. Suni damar takılan Tuana bebek, 2 yaşına geldiğinde de iki ameliyat daha geçirecek. Şuan sağlığı yerinde olan bebeğin ailesi ise kızlarının iyileştiğini görmekten dolayı büyük mutluluk yaşıyor.

Gaziantep’te yaşayan Ali ve Durdiye Altuntabak çiftinin, 2 yaşındaki çocukları Safiye‘nin ardından doğan kızları dünyaya doğuştan kalp hastası olarak gözlerini açtı. Kalp kapağı ve duvarı bulunmayan Tuana’nın bu hastalığının farkına 4 ay sonra varıldı. Bununla birlikte kalbinde iki delik olan küçük Tuana‘nın 4 ay boyunca yaşaması, doktorlar tarafından mucize olarak görüldü. Tuana‘nın ağır kalp hastası olduğunun öğrenilmesiyle birlikte tedavi süreci de hızla başladı. Gaziantep Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi‘nde tedavi altına alınan Tuana’nın, sağlık durumunun ağırlaşması üzerine baba Ali Altuntabak, AK Parti Gaziantep milletvekilleri İbrahim Halil Mazıcıoğlu ve Mehmet Erdoğan‘a cep telefonundan ulaştı. Milletvekillerinin de girişimiyle Sağlık Bakanlığı‘na ait ambulans uçak Gaziantep’e gelerek Tuana‘yı aldı ve İstanbul Başkent Üniversitesi Hastanesi‘ne götürdü. Burada gerçekleştirilen operasyon sonucunda 8 aylık Tuana’ya suni damar takılarak, rahat nefes alması sağlandı. Yaklaşık bir ay tedavi altında tutulan Tuana, ailesi tarafından Gaziantep’e getirildi.

2 ÖNEMLİ OPERASYON DAHA GEÇİRECEK

Küçük Tuana, 2 önemli operasyon daha geçirecek. 2 yaşına geldiğinde kalp kapağı takılacak olan Tuana’nın ailesi, çocuklarının şimdiki sağlık durumlarından oldukça memnun. Kızının hastalığında kendilerini yalnız bırakmayan AK Parti milletvekilleri İbrahim Halil Mazıcıoğlu ve Mehmet Erdoğan’a teşekkürlerini ileten baba Ali Altuntabak, "Çok mutluyuz. Dünyalar sanki bize bağışlandı. Adeta yeniden doğdum. Çocuğumun şuanda kontrolleri Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde devam ediyor. İnşallah, tamamen sağlığına kavuştuğunda mutluluğumuz kat kat artacak.” dedi. Anne Durdiye Altuntabak da Başbakan Erdoğan’la birlikte, kızının tedavisinde emeği geçen AK Partili milletvekillerine teşekkür ederek, “Çok şükür kızım ameliyat oldu. Başarılı da geçti. Hiçbir sorun olmadığı söylendi. Doktorlar, beklediklerinden daha iyi gittiğini bize iletti. Kızım da şuan çok iyi. Morarması yok. Diğer ameliyatlarının da iyi geçmesini diliyoruz." diye konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mazıcıoğlu da 8 aylık Tuana’nın sağlık durumunun iyi olmasının kendilerini çok sevindirdiğini belirtti.