Oy Kullanmak İçin Güney Kore’Den Geldiler (Özel)

Güney Kore’de yaşayan Türk vatandaşları, oy kullanmak için Türkiye’ye geldi. Uçakla İstanbul’a gelen vatandaşlar, binbir zorluğa katlandıklarını aktardı.

Güney Kore’de yaşayan Türk vatandaşları, oy kullanmak için Türkiye’ye geldi. Uçakla İstanbul’a gelen vatandaşlar, binbir zorluğa katlandıklarını aktardı.

Aralarında öğrenci, öğretmen ve işadamının bulunduğu 12 kişi, genel seçimlerde oy kullanabilmek için 10 saatlik uçak yolculuğunun ardından İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanı’nda oy kullanan vatandaşlar, bu haklarını yerine getirebilmek için katlandıkları zorlukları dile getirdi.

"TÜRKİYE’YE NEDEN GİTTİĞİMİZİ YABANCILARA ANLATAMADIK"

Güney Kore’deki bir üniversitede öğretim görevlisi olan Cafer Tayyar Yavuz, oy kullanmak için Türkiye’ye gelmelerine yabancıların anlam veremediğini söyledi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK)‘nın, yurtdışında yaşayan vatandaşların bulundukları ülkede oy kullanamayacakları yönündeki kararını eleştiren Cafer Tayyar Yavuz, “Tüm dünyaya rezil oluyoruz. İnşallah bu durum en kısa sürede düzeltilir” şeklinde konuştu.

"OY KULLANABİLMEK İÇİN SINAVLARIMI ERKENE ALDIRDIM"

Güney Kore’de öğrenci olan Şükriye İşiyok da, oyunu kullanabilmek için hocalarıyla görüşerek sınavlarını erkene aldırdığını söyledi. İşiyok, demokratik hakkını kullandığı için mutlu olduğunu, ancak yurtdışında oy kullanamadığı için büyük zorluklara katlandıklarını aktardı.

Alaaddin Çayhan isimli esnaf, daha demokratik bir anayasanın hazırlanması gerektiğini ifade etti. Çayhan, seçim sebebiyle planlarını değiştirmek zorunda kaldıklarını ve Türkiye’ye erken geldiklerini belirtti.

Güney Kore’den genel seçimlerde oy kullanabilmek için Türkiye’ye gelen eğitimci Eşref Sağlam ise seçim sonuçlarının hayırlı olması temennisinde bulundu.