Kendine Canlı Bomba Süsü Verip Kuyumcu Soymaya Çalışan Sanığa 5 Yıl Hapis

Adana‘da patlayıcı süsü verdiği düzeneği üzerine bağlayıp bir kuyumcu dükkanını soymaya kalkan şahıs, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Edinilen bilgiye göre, 14 Ocak 2011 günü saat 18.00 sıralarında Kuruköprü Mahallesi Özler Caddesi üzerindeki kuyumcuya giren Cihan D. (28), kasada duran işyeri çalışanına üzerine bağladığı bomba süsü verilmiş düzeneği göstererek, "İki kilo altın verin, yoksa burayı havaya uçururum" yazılı not verdi. Gelen zanlıyı önce dilenci zanneden işyeri sahipleri ve çalışanları, bomba blöfüne inanmadı. Soygun girişiminde başarılı olamayan Cihan D., ani bir hareketle 650 lira değerinde 25 adet bileziği aldı.

Çalışanlar tekme tokat dövmeye başlayınca kaçmak isteyen acemi soyguncu, polisler tarafından yakalandı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Cihan D., Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde son kez hakim önüne çıkarıldı. Sanık pişman olduğunu söyleyerek, "Soygun yapmak istedim ama beceremeyip kimseyi inandıramadım. Çaresiz kaldığım için bunu yaptım. 3 yaşında astım hastası bir oğlum var ve tedavi masraflarını karşılamam gerekiyordu. 22 bin lira borcum vardı. Çok pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti, Cihan D.‘yi önce 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın etkin pişmanlık yasası‘ndan faydalanmasına kanaat getiren mahkeme heyeti, verdiği cezayı 5 yıla indirdi.

Kaynak: İHA