Dp‘li Çınaroğlu‘ndan Açıklama

Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Samsun milletvekili adayı Vedat Çınaroğlu, "Yaşanan bu gelişmeler ışığında Türkiye‘nin ya bir iç savaş ya da bir bölünme sürecine doğru gittiği önemli birinci tehlikedir" dedi.

Dp‘li Çınaroğlu‘ndan Açıklama
DP Samsun 1. Sıra Milletvekili Adayı Vedat Çınaroğlu, dördüncü sıra adayı Levent Güneş ve İl Başkanı Mustafa Gençosmanoğlu, İhlas Haber Ajansı (İHA) Samsun Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen‘i ziyaret ederek seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Açıklamalarda bulunan Vedat Çınaroğlu, mevcut yönetim ve sistem hakkında eleştirilerde bulunarak, yaşanan gelişmeler ışığında Türkiye‘nin karşı karşıya olduğu durum ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında açıklamalarda bulundu. Yürütülen siyasi çalışmalar ve vaatlere değinen Çınaroğlu, valilerin halk tarafından seçilmesi, merkezi sistemden başka bir yönetim sistemine doğru geçilmesi, çalışmaların bölgenin beklentilerine yönelik söylemler olarak görüldüğünü söyledi. "Yani şimdi eğer valileri,

kaymakamları halk seçerse Kürdistan Halklar Konfederasyonu yöneticileri Diyarbakır‘da, Bitlis‘te, Hakkari‘de vali olmayacaklar mı? Elbette olacaklar" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu‘nun, CHP‘nin seçim beyannamesini açıklarken "AK Parti‘nin yapamadığı Kürt açılımını biz yapacağız, Dersim dosyasını açacağız" dediğini hatırlatan Çınaroğlu, şöyle konuştu:

"Yaşanan bu gelişmeler ışığında Türkiye‘nin ya bir iç savaş ya da bir bölünme sürecine doğru gittiği önemli birinci tehlikedir. İkincisi de ekonomik tehlikedir. Yani serbest piyasa ekonomisi diye dayattıkları, o Kemal Derviş aracılığıyla dayattıkları liberal sistemin aktörleri serbest piyasa ekonomisi ile beraber bazı uydurma parametreleri de bizim ekonomik sistemiz içinde dikta ettiler. Neydi o devlet artık özel şirket işletmesi yapamaz, devlet bunlardan çekilmelidir. Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren

bu milletin vergileriyle bütün sıkıntılara rağmen, onun vergileriyle kurulmuş ne kadar değerimiz, fabrikamız yatırımımız varsa hepsi ‘özelleştirme‘ adı altında satıldı, adeta peşkeş çekildi. Ve ‘devlet yeni işletmeler kuramaz‘ palavrasıyla gelen iktidarlar yatırım yapmadılar. Özel sektör yaparsa yapar, yapmazsa yapmaz. Geldiğimiz bu ekonomik anlayış içerisinde Türkiye‘de tarım, hayvancılık, sanayi, esnaf, yani Türkiye‘nin orta direği olarak ifade edilen demokrasinin, cumhuriyetin, tarihi değerlerimizin

gerçek koruyucusu olan o kesim bitti. Türkiye yeni dolar milyarderlerinin ve 17 milyona varan geçiminde zorluk çeken insanların ülkesi haline geldi. Ve bugün bu insanlara küresel liberal sistem, satın aldığı medya grubu vasıtasıyla ve ortadan kaldırmak isteği, el koymak isteği medya paketlenmiş hazırlanmış bir takım programlar getirdiler. İnsanları bu programların önünde esir ettiler. İnsanlar artık Türkiye‘de neler olup bittiğini göremez hale geldiler."

Kaynak: İHA