Sivas‘ta Kkka Şüphesi İle Tedavi Altına Alınan 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi intaniye servisinde KKKA şüphesi ile tedavi gören 2 kişinin birer gün arayla hayatını kaybettiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Tokat‘ın Şenyurt beldesinde ikamet eden S. D. (19), vücuduna tutunan keneyi Turhal Devlet Hastanesi‘nde aldırdı. Bir süre sonra rahatsızlanan genç önce Tokat Devlet Hastanesi‘ne, oradan da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesi ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi‘ne sevk edildi ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gencin kanından alınan numunelerin negatif çıktığı belirtilirken, ölüm sebebinin bir hafta sonra

yapılacak ikinci bir tetkikin ardından netleşeceği kaydedildi. S.D.‘nin babası, oğlunun vücuduna yapışan keneyi 4 saat sonra hastanede aldırdıklarını kaydetti.

Tokat‘ın Yeşilyurt ilçesinde ikamet eden B.S. (75) de vücuduna yapışan keneyi kendisi kopardı. Bir süre sonra rahatsızlanarak Tokat Devlet Hastanesi‘ne kaldırılan B.S.‘ye, yapılan tetkikler ve keneyle teması nedeniyle KKKA hastalığı teşhisi konuldu. Durumunun ağırlaşması üzerine Sivas‘a gönderilen yaşlı adam, sevk edildiği Sivas CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi‘nde hayatını kaybetti. Yaşlı adamın kan testinin pozitif çıktığı öğrenildi.

KKKA şüphesi ile hayatlarını kaybeden 2 kişi de memleketleri Tokat‘ta toprağa verildi.

Kaynak: İHA