Devlet Bakanı Bülent Arınç Samsunspor‘u Kutladı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Spor Toto Süper Lig‘e çıkan Samsunspor‘u tebrik ederek, "Samsunspor‘un kumaşından çok güzel elbise olacak. Bunu hepimiz göreceğiz" dedi.

Samsun Dernekleri Federasyonu‘nun Kervansaray Termal Otel‘de düzenlenen kuruluş yemeğine katılan Bakan Bülent Arınç, Samsunspor atkısını boynuna asmaktan şeref duyduğunu ifade etti. Samsunspor camiasını kutlayan Arınç, "İnanıyorum ki Süper Lig‘de çok başarılı olacaklardır. Samsunspor‘un kumaşından çok güzel elbise olacak. Bunu hepimiz göreceğiz" diye konuştu.

"MANİSALILAR ARASINDA HEMŞEHRİLİK DUYGULARI ÇOK AZDIR"

Samsun‘da hemşehriciliğin güçlü olduğunu söyleyen Arınç, köylere varıncaya kadar faal derneklerin bulunduğunu belirterek, "Hemşehricilik, fıtri bir duygu. Sadece bizim ülkemizde olan bir gelenektir. Hemşehrilerimizin bazı bölgelerde çok güçlü, bazılarında orta derecede, bazılarında zayıf noktadadır. Mesela Manisalılar arasında hemşehrilik duyguları çok zayıftır. Mesela ben Ankara‘da bir derneği ayakta tutabilmek için meclis başkanlığım da dahil çok çaba sarf ettim. İnsanlar birbirlerini seviyorlar ama

bir araya gelmiyorlar. Birbirlerini arayıp sormuyorlar. Birbirlerinden haberleri bile yok. Çok üzüntü verici. Ama başka illerimiz hemşehrilik duygularını çok daha güçlü şekilde muhafaza ediyorlar. Bunun zararı yok" dedi.

"KÖTÜLERİN İSTİKRARINDAN BAHSEDEMEYİZ"

Her başarının mutlaka istikrara bağlı olduğunu söyleyen Bakan Bülent Arınç, "Elbette kötülerin istikrarından bahsedemeyiz. Devam eden bir trend varsa, Türkiye 10 yıl öncesi ile 10 yıl sonrasında gelişmede uçuşa geçmişse, ya buna destek olacağız, yada başka bir partiyi iktidar yapacağız. Ülkeleri koalisyonlara teslim etmemeliyiz. Tek iktidara teslim etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların sonunda Bakan Bülent Arınç‘a çini tabak hediye edildi.

Kaynak: İHA