Tanrıverdi: "8,5 Yılda Yaptıklarımız Yapacaklarımızın Senedidir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, "8,5 yılda yaptıklarımız yapacaklarımızın senedidir" dedi.

Manisa‘nın Kula ilçesinde çeşitli açılışlara katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, partisinin 8,5 yıllık iktidarı sürecinde yerel yönetimlerle ilgili önemli kanunlar çıkardığını, yerel yönetimleri güçlü kılmak için çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Tanrıverdi, ‘‘Çünkü yerel yönetim hizmetlerinin temelinde insani değerler vardır. O açıdan yerel yönetimleri güçlü olan ülkeler gelişmiş, değişmiş ve kalkınmış ülkelerdir. Biz bu düzenlemeleri yaparken yerindelik ilkesini göze alarak yaptık. Yani

yerel yönetimler bağımsızdır, yerel yönetimler özgürdür. Ama üniter yapı içinde, üniter yapıyı bozmadan bu yerellik ve yerindelik ilkelerine bağlı olarak bu düzenlemeler gerçekleştirildi" dedi.

AK Parti‘nin yerel yönetimlerdeki özerklik anlayışının ekonomik ve idari yönden özerklik olduğunu belirten Tanrıverdi, üniter yapıyı bozacak siyasal bir özerklik anlayışına karşı olduklarını vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘‘Bizim bu yaptıklarımızı görmeyenler seçim meydanlarında ‘Yerel yönetimleri özerk yapacağız‘ beyanlarında bulunuyorlar. Biz 2002‘den itibaren özerklik düzenlemelerimizi gerçekleştirdik. Yani biz gelirken onlar gidiyorlar. Bizim anlayışımız yerel yönetimlerin ekonomik ve idari yönden özerkliğidir."

‘‘KEPENK KAPATMA EYLEMİNE CHP DE KATILDI‘‘

CHP ile BDP‘nin aynı safta olduğunu söyleyen Tanrıverdi, "Geçen günlerde dağda teröristler öldürüldü. Bu teröristlerin öldürülmesinden sonra BDP‘liler Diyarbakır, Batman gibi illerde yas ilan ettiler ve esnafın kepenk kapatmasını istediler. Şimdi CHP‘nin birinci sıra milletvekili adayı Sümer çıktı, dedi ki ‘Biz de bu yası tutuyoruz, dolayısıyla CHP‘nin seçim bürolarını yas gereği kapatacağız, kepenklerimizi kapatacağız‘ dediler. CHP‘nin kimin ile ortak olduğu, kiminle yandaş olduğu doğrusu çok açık bir

şekilde ortaya çıkmıştır. Sizler çok sevdiğiniz, çok saydığınız biri vefat edince yas tutmaz mısınız? Elbette, e şimdi tanımadığınız, bilmediğiniz birine duyduğunuz zaman yasını tutmaz ama Allah rahmet eylesin der. Şimdi eğer yasta da CHP ile BDP ortak hareket ediyorsa dostluklarının, ilişkilerinin hangi boyutta olduğunu artık bizim CHP‘ye oy vermiş kardeşlerimiz çok iyi bilmeli, artık CHP‘nin kepengini toptan kapatmalı, sandığa gömmeli" diye konuştu.

Sorunsuz bir Türkiye‘yi meydana getirmenin yolunun demokratikleşmeye bağlı olduğunu vurgulayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, "Türkiye‘de kimi etnik grupları, kimi dini inanç gruplarını, kimi azınlık gruplarını ya da ekonomik sorunlar varsa üstünü şöyle bir kazıyın altında demokrasi açığının ya da boşluğunun olduğunu görürsünüz. Sorunsuz bir Türkiye meydana getirmenin tek yolu Türkiye‘nin demokratikleşmesine bağlıdır" dedi.

Kaynak: İHA