Çobanı, Nüfus Cüzdanının Fotokopisiyle 200 Bin Lira Dolandırdılar

Sivasın Gemerek ilçesinde çobanlık yapan Ali Soytürk isimli vatandaş, iki yıl önce tanıştığı bir kişiye yardım bahanesiyle verdiği kimlik fotokopisinin kurbanı oldu.

Sivasın Gemerek ilçesinde çobanlık yapan Ali Soytürk isimli vatandaş, iki yıl önce tanıştığı bir kişiye yardım bahanesiyle verdiği kimlik fotokopisinin kurbanı oldu. Soytürk iki yıl önce köylerine gelen C.B. isimli kişinin kendisine gıda ve giyecek yardımı yapacağını bunun için kimlik fotokopisinin gerektiğini söyleyerek kimlik fotokopisini aldığını, yardımın gelmediğini ve adına borç senetleri ve icralar geldiğini söyledi. Soytürk, "İki yıl önce köyümüze gelen ve bir fabrikada çalıştığını, yoksul vatandaşlara yardım yaptıklarını bunun için kimlik fotokopisi aldıklarını söyledi. Ben de çobanlık yaparak geçimimi sağlıyorum, okuma yazmam da yok kimlik fotokopisini verdim aradan uzun süre geçmesine rağmen yardımlar gelmedi. Daha sonra Türkiye‘nin değişik yerlerden adıma düzenlenmiş borç senetleri icra dosyaları geldi. İstanbul ve değişik semtlerinden Gebze, Bursa, Diyarbakır, Kırklareli, Mersin, Çanakkale‘de adıma şirket kurulup yüksek miktarda borç senetleri imzalanmış. Bu borçlardan dolayı Mersin‘de alacaklının şikayetinden dolayı cezaevinde yattım. Alacaklının şikayetini geri alması ile serbest kaldım." dedi.

    Soytürk çobanlık yaptığını, hayatında söz konusu şehirlere hiç gitmediğini adına düzenlenen sahte evraklardan dolayı zor durumda olduğunu belirtti. Soytürk, ayrıca borçlarından dolayı 6 ay hapis cezası aldığını da belirterek yetkililerden mağduriyetinin bir an önce çözülmesi için yardım istedi.