Antalya Dev Organizasyonu Kaptı, Kongre Şehri Olma Yolunda Önemli Adım Attı

Uluslararası Kongre Organizatörleri Birliği (ICCA)’nin 2014‘teki genel kurul toplantısı için ABD’nin Huston, Meksika’nın Montery şehirleriyle yarışan Antalya organizasyona ev sahipliği yapmaya hak kazandı.

Uluslararası Kongre Organizatörleri Birliği (ICCA)’nin 2014‘teki genel kurul toplantısı için ABD’nin Huston, Meksika’nın Montery şehirleriyle yarışan Antalya organizasyona ev sahipliği yapmaya hak kazandı.

Almanya’nın Frankfurt şehrinde toplanan ICCA yönetimi, değerlendirme genel kurulunu Antalya’da yapma kararı aldı. 95 ülkeden kongre düzenleyicisi ile dünya kongre sektörüne yön veren en az 3 bin 500 profesyonelin Antalya’ya gelmesi bekleniyor.

Antalya Kongre Bürosu Yönetim Kurulu ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, ICCA Genel Kurulu’nun Antalya’nın aldığı en önemli organizasyonlardan birisi olduğunu, bunun Antalya ve Türkiye’nin tanıtımı için çok büyük bir fırsat oluşturduğunu söyledi. ICCA 2014 Genel Kurulu’nu Antalya’ya kazandırmak için 2 yıla yayılan yoğun bir çalışma temposu içine girdiklerini, bu çerçevede Viyana’da üst düzey yetkilileri ziyaret edip destek istediklerini anlatan Budak, bu amaçla Frankfurt Havalimanı’nı “Antalya ICCA 2014’e hazır” yazılı reklamlarla donattıklarını belirtti. Tanıtım filmleri hazırladıklarını, fuarlara katıldıklarını anlatan Budak, gayretlerin sonucu olarak bu önemli organizasyonu almayı hak ettiklerini ve ICCA Genel Kurulu’nun 2014 yılının Kasım ayında Antalya’da yapılacağını bildirdi.

Antalya’nın bu organizasyonla adını dünyaya bir kongre destinasyonu olarak duyuracağını belirten Başkan Budak, “Turizmi 12 aya yaymak ve üst gelir grubundaki turistlerin ülkemizi ziyaret etmelerini istiyorsak kongre turizmi bunun en iyi yollarından birisi. ICCA da dünya kongre turizmine yön veren bir kurum ve biz bu kurumun genel kurulunu Antalya’ya çekmeyi başardık. Bu organizasyon bizi Antalya olarak kongre turizminde farklı bir konuma taşıyacaktır.” dedi.

    Budak, ICCA 2014 Genel Kurulu’nun adaylığı sürecindeki katkıları dolayısıyla İstanbul Kongre Bürosu’na, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü’ne, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV)’na teşekkür etti. Bundan sonraki süreçte, Antalya’nın yapılacak organizasyona en iyi şekilde hazırlanması için şehrin tüm dinamikleriyle bir sinerji oluşturmayı hedeflediklerini dile getiren Budak, haziran ayının ilk haftasında düzenleyecekleri basın toplantısıyla daha detaylı açıklama yapacaklarını da sözlerine ekledi.