MHP kasetleri Mehmet Ekici video (www.farkliulkuculuk.com MHP kasetleri)

MHP kasetleri istifa getirdi. MHP kaset skandalı ile zor günler geçiriyor. MHP Mehmet Ekici kaset skandalı ortalığı karıştırdı. www.farkliulkuculuk.com sitesi MHP kasetlerini yayınlayınca istifalar peşpeşe geldi. Farklı ülkücülük MHP kasetlerini daha öncede yayınlanmıştı.

MHP kasetleri Mehmet Ekici video (www.farkliulkuculuk.com MHP kasetleri)
MHP kasetleri istifa getirdi. MHP kaset skandalı ile zor günler geçiriyor. MHP Mehmet Ekici kaset skandalı ortalığı karıştırdı. www.farkliulkuculuk.com sitesi MHP kasetlerini yayınlayınca istifalar peşpeşe geldi. Farklı ülkücülük MHP kasetlerini daha öncede yayınlanmıştı.

MHP'yi yakan kaset mi kadro mu? Korkulan oldu."Farklı ülkücüler" isimli sitenin MHP'nin 6 genel başkan yardımcısı ile ilgili "ahlaksız ilişki" iddiaları doğru çıktı.Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici'ye ait kaset dün yayınlanınca, daha önce adları açıklanan diğer 5 genel başkan yardımcısı da aynı akıbete uğramamak için art arda istifa etti.

Oysa söz konusu site ahlaksız ilişkiler iddiasını 18 Mayıs'ta gündeme getirip, yayınlanmaması için 6 ismin de istifa etmesini istediğinde tepkiler farklı olmuştu.

MHP KASET SKANDALI VİDEO 1 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 2 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 3 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 4 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 5 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 6 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 7 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 8 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 9 TIKLAYINIZ


MHP kasetleri Mehmet Ekici video (www.farkliulkuculuk.com MHP kasetleri)

DOĞRU KARŞILAYAMAYIZ
Kaset içinde yer alan görüntüleri savunmanın mümkün olmadığını dile getiren Yeniçeri “ Biz bir ahlak inanç ve değerler sistemine sahip bir toplumuz ve böyle bir anlayışa sahibiz. Ahlaki zafiyetleri bulunan ve kendini taşıyamayan, iradesini kontrol edemeyen bir takım insanların yaptıkları şeyler herkesi üzer ve bununda doğru bulunması veya doğru karşılanması söz konusu olamaz.” dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli net ifadelerle rest çekmişti;

"Açıkça ifade ediyorum. Şu andan itibaren kimin elinde ne kaset varsa, ne bilgi varsa bunu internet aracılığıyla kamuoyuna duyursunlar... Tehdit ve şantaja MHP boyun eğemez. MHP'nin lideri olarak yoluma devam edeceğim. Kaset konusunda isimleri kamuoyuna aktarılanların hiçbirisini istifaya davet etmeyeceğim. Bütün sorumluluğu, vebali, MHP lideri olarak üzerime alıyorum."

Dün görüntüleri yayınlanan Mehmet Ekici de o gün "Alnım açık, yüzüm pak. Bu bana yapılmış bir komplodur" demişti.

Gelinen noktada, Ekici'nin komplo iddiasının gerçek olmadığını ancak buna rağmen görevde kalmakta ısrarının MHP'ye bir "komplo" olduğu görülüyor.

Ekici'nin kayıt altına alınması hiçbir şekilde tasvip edilemeyecek o görüntüleri, daha önce "ellerinde ne kaset varsa yayınlasınlar" diye rest çeken MHP'yi, sonbaharda bir esinti ile yapraklarını döken koca çınara döndürdü.

Ekici ile birlikte yasak ilişkilerine dair kasetleri olduğu iddia edilen diğer genel başkan yardımcıları Osman Çakır, Cihan Paçacı, Ümit Şafak, Mehmet Taytak ve Deniz Bölükbaşı da art arda istifalarını duyurdular.

Böylece MHP'de "ahlaksız görüntüleri" yayınlandığı ya da istifa etmezlerse yayınlanacağı duyurulan toplam 10 genel başkan yardımcısı bir ay içerisinde istifa etmiş oldu.

Yani Bahçeli'nin "A Takımı"nda yer alan, dava arkadaşı olarak seçtiği Başkanlık Divanı üyesi 15 isimden 10 tanesi "kaset kurbanı" oldu.

"Bütün sorumluluğu, vebali, MHP lideri olarak üzerime alıyorum" diyen Bahçeli için izah edilmesi çok zor bir durum.

Milliyetçi muhafazakârları tek tek tasfiye eden, MHP geleneğinden gelmeyen isimlere "A Takımı"nda ve aday listelerinde öncelik veren Bahçeli'nin tercihleri MHP'yi bu cenderenin içerisine sokmuş görünüyor.

MHP köklü bir siyasi parti, bu sarsıntılı günleri de mutlaka aşacaktır.

Yeni bir yönetim anlayışı ve doğru kadro tercihleri ile esintide dökülen yaprakların yerine fırtınada kopmayan yenileri açacaktır.

TİB sitelere ‘Görüntüleri silin’ diyor
MHP’de, dün üst üste 6 istifanın gelmesine neden olan görüntülerle ilgili olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) da, inceleme başlattı. TİB’e öğlen saatlerinde konuyla ilgili olarak ihbar geldiği ve bunun üzerine harekete geçildiği belirtildi. TİB yetkililerin yaptıkları incelemelerde söz konusu görüntünün müstehcenlik içerdiğini belirlediklerini, bunun üzerine sitelere görüntünün kaldırılması için bildirimde bulunduklarını söyledi. Bu talep yerine getirilmezse ise, ilgili sitenin kapatılmasına kadar giden süreç devreye girecek. Kaç sitenin uyarıldığı ise açıklanmadı.

TOPLAM İSTİFA 10'A ÇIKTI

Daha önce çıkan kaset skandalları sonrası Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, İhsar Barutçu ve Bülent Didinmez istifa etmişti. Son 6 istifa ile birlikte sayı 10'a çıktı. Böylece MHP lideri Bahçeli'nin A takımı olarak bilinen isimler partiden ayrılmış oldu.

İşte kaset skandalları sonrası istifa eden 9 isim:
Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu,
Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım,
Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez,
Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici,
Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır,
Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak,
Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı,
Genel Sekreter Cihan Paçacı,
Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak
İstanbul eski il Başkanı İhsan Barutçu.

Metin Çobanoğlu video, Recai Yıldırım video, Bülent Didinmez video, Mehmet Ekici video, Osman Çakır video, Ümit Şafak video, Deniz Bölükbaşı video, Genel Sekreter Cihan Paçacı video, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak video, İhsan Barutçu video kasetleri gündeme bomba gibi düştü.

"Kaçamak yaptım ama çeken alçak"

MHP'de istifa edenlerden biri konuştu: "Benim görüntüm yayınlanmadı. Ama bu görüntüleri görünce kaçamağım olduğu için ben de istifa ettim." Habertürk gazetesi köşe yazarı Balçiçek İlter, bugünkü yazısında (adını vermediği) MHP'den isitfa eden bir isimle yaptığı konuşmaya yer verdi.

İstifa eden MHP'li 'Kaçamak yaptım ama çeken alçak' diye konuştu: 'Benim görüntüm yayınlanmadı ama dünkü kasette çocuğa yer vermek nasıl vicdansızlıktır. O kadını ve çocuğu deşifre etmek nasıl bir insanlıktır. Bu görüntüleri görünce kaçamağım olduğu için ben de istifa ettim.

(...) Kaçamak dahi olsa, bir kadının deşifre olması yerine milletvekili olmamayı tercih ederim. O kadınların günahı ne? Yapanlar müthiş organize, bizi izlemeye almışlar. Kadınları, cepleri, ev telefonlarını dinlemişler.'