Burhan Kuzu, Engelliler Ve Şizofrenler Derneği‘ni Ziyaret Etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, onursal başkanı olduğu İstanbul Şizofrenler ve Engelliler Derneği‘ni ziyaret etti. Dernekte sorunları dinleyen Kuzu, "AK Parti olarak şimdiye kadar engellilerin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz" dedi.

Prof. Dr. Burhan Kuzu, onursal başkanı olduğu İstanbul Şizofrenler ve Engelliler Derneği‘ni ziyaret etti. Kuzu‘yu Dernek Genel Başkanı Sema Ertan ve yönetimi ağırladı. Kuzu ziyaret sırasında aynı zamanda sokak çocuklarını koruma, dayanışma ve yardımlaşma faaliyetlerini de yürüten dernekte üyelerin ve sokakta yaşayan gençlerin sorunlarını dinledi.

Derneğin çalışmaları ile sokaklardan toplanan ve kötü alışkanlıkları bıraktırılan gençler, tekrar aynı sokaklara dönmemek için Kuzu‘dan iş istedi. Kuzu, "AK Parti olarak şimdiye kadar engellilerin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Engelli olmak sanki bir ayıptı bir kabahatti eskiden ancak artık bu durum değişti. Siyasetten burada değilim ama şu bir gerçek ki AK Parti döneminde engelliler daha fazla görülmeye başlandı. Derneğin yaptığı çalışmalar çok güzel, herkes üzerine düşeni yapıyor. Bir an

kendimizi bu kardeşlerimizin yerine koyalım, engelli olmak engellilerle ilgilenmek gerçekten çok zor" dedi.

Dernek yöneticilerinin yer talebini de dikkate alacaklarını belirten Kuzu "Vali beyle bu konuda görüşeceğim. Belediyelerimiz de bu konularda yoğun faaliyetler içersinde. Mekan önemli, bunun için elimizden gelen desteği vereceğiz" diye konuştu. Dernek üyeleri, ziyaretlerine gelen Kuzu ve ekibine de çeşitli ikramlarda bulundu.

Kaynak: İHA