Eskişehir‘de Hırsızlık Çetesi Çökertildi

Eskişehir’de polis tarafından düzenlenen operasyonda, kentte çeşitli hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri ileri sürülen organize suç örgütü üyesi 13 kişiden 11’i yakalandı.

Eskişehir’de polis tarafından düzenlenen operasyonda, kentte çeşitli hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri ileri sürülen organize suç örgütü üyesi 13 kişiden 11’i yakalandı. İki zanlı ise aranıyor. Zanlıların bir ay içerisinde kentte 15 ayrı ikameti soydukları belirlendi. Firarda olan zanlılardan Caner E.’nin hırsızlık yoluyla elde edilen ziynet eşyalarının pazarlanmasından pay aldığı belirlendi.

    Polis kentte son zamanlarda artış gösteren evden hırsızlık olaylarıyla ilgili geniş çaplı çalışma başlattı. Hırsızlığa maruz kalan 2 ayrı ikametten alınan parmak izi sonrasında Metin C. isimli zanlı yakalandı. Şahsın yapılan sorgusunda, kentteki hırsızlık olaylarını kendisiyle birlikte 13 kişiyle birlikte gerçekleştirdiklerini anlattı. Bunun üzerine harekete geçerek çalışmalarını genişleten polis, Metin C. verdiği bilgiler doğrultusunda Sercan O., Barış O., Fatih G., Kadir N.Ş., Berk Ş., Volkan Y., Eren S., Kamil K.D. ve Alper A. gözaltına alındı. Firarda olan Süleyman D. ile Caner E.’nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

    Metin C.’nin söz konusu şahıslarla birlikte hareket ettiği ve kentte 2 ay içerisinde 15 ayrı ikametgahı aynı yöntemlerle soydukları belirlendi. Caner E. isimli şahsın da hırsızlık sonucu elde edilen ziynet eşyalarını pazarlamada zanlılara yardım ederek pay aldığı tespit edildi.

    Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, bir adet çalıntı notebook elde edildi. Emniyetteki ifadeleri tamamlanan zanlılar, haklarında hazırlanan 15 ayrı hırsızlık olayından ve çete kurmak suçundan adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.