Mhp Genel Başkan Yardımcısı Bal: "Darbe Anayasası Türkiye‘ye Yakışmamaktadır"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, seçimlerden sonra etnik bazda bir Anayasa yapılması halinde bunun Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) tuzağından başka bir şey olmayacağını söyledi.

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Bal: 'Darbe Anayasası Türkiye‘ye Yakışmamaktadır'
MHP Konya İl Başkanlığı‘nda, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Bozdam ve milletvekili adayı Durmuş Ali Açıkel ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Faruk Bal, 12 Haziran seçimlerinden sonra en önemli gündem maddesinin Anayasa değişikliği olacağını belirtti. Darbelerle ve muhtıralarla Anayasa değiştirilmesinin Türkiye‘ye yakışmadığını, herkesin üzerinde uzlaşacağı bir belgenin hazırlanması gerektiğini ifade eden Bal, "MHP olarak enerjimizi kalkınmaya, huzura, refaha ayıran bir ülke haline gelmemiz

gerektiğine inanmaktayız. MHP olarak vatandaşlarımızın tümünün din, dil, ırk, soy, siyasi düşünce farkı gözetilmeksizin herkesin eşitlik ilkesi çerçevesinde devletten muamele görmesi ve bütün vatandaşlarımızın bireysel olarak temel hak ve özgürlüklerini kullanırken insanlığın getirdiği tüm evrensel değerlerden yararlanması gerektiğine inanmaktayız" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, darbe Anayasası‘nın ya toptan ya da köklü bir değişiklikle 21. yüzyılın değerlerine ulaştırılması gerektiğini düşündüklerini ancak Türkiye‘de ‘Anayasa Değişikliği‘ ifadesi geçtiği andan itibaren farklı söylemlerin dile getirildiğini bildirdi. Bal, "Bu ülke hepimizindir, Anayasa da hepimizin olacaktır. Herkesin saygı duyduğu, sadakatle bağlı olduğu, en yüksek hukuk metni haline getirilecektir. Bu nitelikteki bir belgenin millet iradesiyle ortaya

çıkması sağlanırken, milletin iradesi her türlü tehditten, baskıdan uzaklaştırılmış bir vaziyette hazırlanması lazım. Milletin geleceğine ancak milletin kendisi karar vermesi gerekmektedir" diye konuştu.

"ETNİK BAZDA ANAYASA BOP TUZAĞIDIR"

Etnik bazda yapılacak bir Anayasa‘nın tarihi olayları ters-düz etme anlamı taşıyacağını vurgulayan Bal, bunun Büyük Ortadoğu Projesi‘nin bir tuzağı olacağını savundu. Bal sözlerine şöyle devam etti:

"Yüzlerce binlerce yıllık mücadeleden sonra geriye dönüp etnik bazda bir Anayasa yapmaya kalkmak meseleye ‘Kürt Meselesi‘ tanımını koymak tarihi tespitleri ve tarihi olayları ters düz etme anlamını taşımaktadır ki, bu Büyük Ortadoğu Projesi tuzağından başka bir şey değildir. Mesele etnik olarak tanımlandığı takdirde yani ‘Kürt Meselesi‘ diye tanımlandığı takdirde çözümde ‘Kürt‘ diye başlamak zorundadır. Oysa eşitlik prensibi bunun önüne geçer. Bu teşhisteki yanlışı AKP-CHP-BDP yapmaktadır. Bu üç parti

tarihi bir hatanın ceremesini Türkiye‘ye yaşatacak gibi görülmektedir. Bu üç partinin YSK kararlarında da birlikte hareket ettiğini gördük."

"KASETİ TEZGAHLAYANLAR ORTAYA ÇIKARILMALI"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bal, "Kasetlerle ilgili parti liderlerinin söylemlerini nasıl yorumluyorsunuz" şeklindeki soru üzerine, parti olarak kasetlerde yer alan kişilerle ilgili gereğini yaptıklarını hatırlatarak, "MHP üzerinde düşen sorumluluğu yerine getirmiştir. Geriye ikinci sorumluluk kalmaktadır. O da bu işi tezgahlayanlar kim, pazarlayan kim, bu işi kullananlar kim, bu işten yararlananlar kim, bu soruların cevabını devletin yetkili organları bulması gerekir. Bu organize bir iştir, bu özel veya

devlet içine yerleşmiş militanların ‘Çete‘ faaliyetidir. Bunların ortaya çıkarılması AKP‘nin siyasi sorumluluğundadır. Çünkü AKP hükümettir, devletin tüm organlarının siyasi sorumluluğu AKP‘nin uhdesindedir. Bu olay ne kadar ahlaksızlık ise bunu siyasetin seviyesine düşürecek kadar ahlaksız ve ölçüsüz söylemlere dönüştürülmesi de aynı değerdedir. Bunları değer olarak sıfırla ölçmüyorum, sıfırın altında bir değer olarak ifade ediyorum" şeklinde konuştu.

"KTO‘YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ"

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, MHP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Bozdam ile birlikte Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilen Selçuk Öztürk‘ü makamında ziyaret etti. Görevinde Öztürk‘e başarılar dileyen Bal, "Yeni görevinizde Konya sanayisine, esnafına önemli hizmetler sunmanızı temenni ediyorum. İnşallah bu hizmetlerden bütün hemşehrilerimiz yararlanır" dedi.

Selçuk Öztürk de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Kaynak: İHA