Birinci Hemşirelik Sempozyumu Erzurum‘da Başladı

Erzurum‘da birincisi düzenlenen Hemşirelik Sempozyumu‘nda, hemşirelerin mesleki sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı.

Birinci Hemşirelik Sempozyumu Erzurum‘da Başladı
Erzurum‘da birincisi düzenlenen Hemşirelik Sempozyumu‘nda, hemşirelerin mesleki sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Memur Sen‘e bağlı Sağlık Sen ve Türk Hemşireler Derneği tarafından düzenlenen,‘Hemşirelik Sempozyomu‘ 2 gün sürecek. Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu‘nda başlayan konferansa Başbakan Tayyip Erdoğan ile Sağlık Bakanı kutlama mesajı gönderdi. Sempozyumun ilk gününde emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Nur Şenel, ‘Hemşirelik ve Özgüven‘, ‘Mesleki Kimlik‘, Sağlık Sen Genel Merkez Hukuk Müşavirliği avukatlarından Serkan Güçlü, ‘Hemşirelik Uygulamalarında Malpraktis‘, Hemşireler Derneği Erzurum Şube Başkanı Doç. Dr. Serap Sökmen, ‘Yönetici Hemşirenin Rol ve Sorumlulukları‘ Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Erol Özmen, ‘Zor İnsanlarla Çalışmak‘ ve emekli Profesör Nurgül Platin,‘Yaşadığımız Toplumda Değişim‘ konularında sunum yaptı.

"ÜLKEDE EN FAZLA EĞİTİM DÜZENLEYEN MÜDÜRLÜK BİZİZ"

Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, doktor ve hemşirelerin eğitimlerine büyük önem verdiklerini söyledi. Doç.Dr. Vançelik, özellikle yenidoğan ünitelerinde çalışan hemşirelerin eğitimini önemsediklerini kaydetti. Türkiye‘de hekim ve hemşirelere yönelik eğitim ve beceri kursunu en fazla düzenleyen kurum olduklarına dikkat çeken Doç. Dr. Vançelik, "Türkiye‘de eğitim alanında en çok kurs düzenleyen müdürlük olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitimler sayesinde bilgi ve becerilerini artan hemşirelerimizin sundukları sağlık hizmetlerinde de kalite arttı. Maalesef yetiştirdiğimiz hemşire ve doktorlar çalışma sürelerini doldurduktan sonra ilimizden ayrılmakta. Ama sağlık ordusuna kaliteli, nitelikli elemanlar yetiştirmenin de ayrı bir heyecanını yaşıyoruz." diye konuştu.

"HEMŞİRELERİN SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞTURULSUN"

Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, sağlık hizmetlerinin sunumunda hemşirelerin önemli rol oynadığını kaydetti. Hemşirelerin mesleki sorunlarının başında özlük ve ekonomik haklarında iyileştirmeye gidilmesi gerektiğini de ifade eden Duman, "Hemşirelerimizin kendilerini güven içinde hissedeceği ortamların oluşturulmasını ve vekil hemşirelik uygulamasının kaldırılmasını istiyoruz." dedi. Sempozyuma katılımcılara protokol tarafından plaket sunuldu. Ayrıca Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri, davetlilere Ege yöresi halk oyunlarından bir bukle sundu.