Moldova, Türkçe Olimpiyatlarında ‘Boş Çerçeve‘ Şarkısı İle İddialı

Türkiye‘de bu yıl 9.‘su düzenlenecek Uluslararası Türkçe Olimpiyatları‘na Moldova da iddialı hazırlanıyor.

Türkiye‘de bu yıl 9.‘su düzenlenecek Uluslararası Türkçe Olimpiyatları‘na Moldova da iddialı hazırlanıyor. Başkent Kişinev‘in prestijli mekanlarından Flormonia salonunda yapılan ülke finalinde, ‘Boş çerçeve‘ ve ‘Sarı gelin‘ şarkıları söyleyen Moldovalı Sanda Gherasim salonda bulunan misafirlere duygulu anlar yaşattı. Gherasim, yabancı dil şarkı yarışmasında Türkiye‘de ‘Boş çerçeve‘ şarkıyla Türkçe olimpiyatlarına katılacak.

    Türkçe Olimpiyatları Moldova elemelerinde, coşku ve duygu dolu bir final gecesi yaşandı. Eğitim sezonu başından beri hazırlanan öğrenciler yeteneklerini misafirlere sergiledi. Final gösterisine Moldovalı, Azeri, Gagavuz velilerin yanı sıra, Türkiye‘nin Kişinev Büyükelçisi Ahmet Ferit Ülker, Müsteşar Hakan Özdemir, TİKA Moldova Koordinatörü Sibel Saka da katıldı.

    Orizont Eğitim Kurumları Genel Müdürü Turgay Serik, programda yaptığı konuşmada, "Dünyanın dört bir tarafında olduğu gibi Moldova‘da da öğrencilerimiz sevgi dili Türkçe ile buluşuyor ve yarışıyor. Türkçe konuşup da bu manzarayı gören insanların etkilenmemesi mümkün değil. Bu gençlerin güzel Moldova‘mızı en iyi şekilde temsil edeceklerini inanıyorum." dedi.

    Türkiye‘nin Kişinev Büyükelçisi Ülker ise programın geçtiğimiz yıldakine kıyasla daha etkileyici ve görkemli olduğunu belirterek, bu başarı giderek artıyor. Bu da beni memnun ediyor." dedi. Türk Büyükelçi ayrıca emeği geçenleri tebrik etti.

    Konuşmaların ardından sahneye çıkan öğrenciler, seslendirdikleri şarkı ve şiirlerle dinleyicileri hem duygulandırdı, hem de salona coşkulu anlar yaşattı.

    Şarkı dalında Kişinev Büyükhan lisesi öğrencisi Gherasim konuklardan bolca alkış; jüriden de birincilik ve tam not aldı. Gherasim, yabancı dil şarkı yarışmasında Türkiye‘de ‘Boş çerçeve‘ şarkıyla Türkçe olimpiyatlarına katılacak.

    Şiir dalında duygulu yorumlar öne çıktı. Yabancı dil şiir kategorisi birincisi Andreı Ivanov, Dauusıla şiiri ile tam not alırken, anadil şiir yarışmasında birincillik alan Engin Kuruçay ise ‘Annem‘ şiiri ile salondaki bir çok kişiyi ağlattı.

    Özel beceri yarışmasında ‘İlkel Çağda Yemekteyiz Programı‘ adlı sikeç ile Dan Neghina, Aleksanr Ivarlak Ve Maksim Lisnik salonda bulunan bütün misafirleri kahkahaya boğdu.

    Moldovalı öğrencilerin, İzmir Zeybek halk oyunu gösterisiyle final gecesinde en çok alkış alan sunum oldu. Moldovalı öğrencilerin profesyonel bir gösteri yapması salondakiler tarafından, "Bu folklor grubunu Türkiye‘den mi getirdiniz?" esprisi yapmasına sebep oldu.

    Moldova elemelerinde bu yıl yine bir sürpriz yapıldı. Programda Moldova‘nın en tanınmış şarkıcısı Vitali Dani, Türk sanat müziğinden iki parça seslendirdi. Dani, ‘Ararım seni her yerde‘ ve ‘Şimdi uzaklardasın‘ şarkılarıyla seyircilerden büyük alkış aldı. Program, ödül töreninin ardından son buldu.