Halep Heyeti Vali Okutan‘ı Ziyaret Etti

Halep Valiliği‘nden Hudut Şubesi Reisi Şeyh Ali Başkanlığında heyet, Mürşit Pınar-Aynel Arap Sınır Kapısı‘nın açılışıyla ilgili görüşmeler yapmak üzere Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan‘ı ziyaret etti.

Vali Okutan‘ı Mürşit pınar-Aynel Arap sınır kapısının açılması konusunda ziyaret eden Suriye heyeti kapının en kısa zamanda açılması konusunda isteklerini dile getirdi. Vali Okutan, sınır kapısının açılmasıyla ilgili altyapı ve üstyapısının oluşturulması gerektiğini belirterek, kapının açılmasını kendilerinin de istediğini söyledi. Sınır kapısının açılması için gerekli olan tedbirlerin ve çalışmaların yapılması konusunda da gerekli talimatların verildiği söyleyen Vali Okutan, devletin üst kademelerinin

de isteklerinin bu doğrultuda olduğunu belirtti. Okutan, "Gerekli protokol ve yazışmaların yapılacağı personel ihtiyacının karşılanması için gerekli kurumlara talimatlar verileceği en kısa zaman alt yapı ve üst yapı çalışmalar da yapılacaktır. Her iki taraf da bu kapının açılmasını istiyor. Sınırın her iki tarafında yaşayan vatandaşların rahat görüşebilmeleri için elimizden geleni yapacağız. Vize sorunu da artık yok. Kapının tam manasıyla açıldıktan sonra her iki halkın özlemine son vermiş olacağız" dedi.

Halep Valiliği‘nden Hudut Şubesi Reisi Ali Şeyh ise, Halep Valisinin selamlarını Vali Okutan‘a ileterek, kendilerine gösterilen misafirperverlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ziyaretin sonunda Vali Okutan, Şeyh Ali ve beraberindeki heyetle hatıra fotoğrafı çektirip, kendilerine Şanlıurfa yöresine ait hediyeler verdi.

Kaynak: İHA