Üretici Sütte Taban Fiyat Talep Ediyor

Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Parlak, süt fiyatlarına taban fiyat belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Parlak, süt fiyatlarına taban fiyat belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyeleri için Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Mehmet Parlak, birlik olarak süt üretimi ve daha kaliteli hayvancılık yapmak için çaba göstereceklerini ifade etti.

Parlak, “Süt fiyatlarına bir taban fiyat getirilmelidir. Üretici de aracı da kar etmek zorundadır. Ancak, piyasada sütün fiyat aralığı çok değişiyor. Bakanlık, bu konuda bir taban fiyat belirlemelidir.” dedi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı‘nın hayvancılığa vermiş olduğu desteklemelerden daha iyi faydalanmak istediklerini aktaran Parlak, bu desteklemelerin anaç sığır, süt ve suni tohumlamadan doğan buzağı yetiştiriciliği için kullanılması gerektiğini dile getirdi.

Konya‘nın hayvancılık için iyi bir şehir olduğunu anımsatan Parlak, “Üye sayımız, 2007 yılından bu yana 3 bin 138 iken, bugün 7 bin 720‘ye yükseldi. Bu üye işletmelerimizdeki hayvan sayısı da 95 bin 679 inek olmak üzere 234 bin 193 baştır. Daha iyi hizmet etmek için bizler buradayız. Üyelerimizden, damızlık fazlası hayvanlarını, piyasa değerinde aldık. Yeni kurulan ve damızlık ihtiyacı olan işletmelere bulaşıcı hastalıklardan ari bir şekilde ulaştırmak için, 2008 yılında düve merkezi kurduk.” ifadelerini kullandı.

Birlik Başkanı Parlak, üyelerden, hayvancılık ile ilgili her türlü bilgiye ulaşması için, eğitim danışmanlık hizmeti yürüttüklerini ifade etti.

Parlak ayrıca, birliğin bu ay içinde, yönetim kurulunun aldığı karar ile 7. olağan genel kurul toplantısını yapacaklarını sözlerine ekledi.