Bakan Günay‘dan Yazar Tarık Dursun Kakınç‘a Ziyaret

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yazar Tarık Dursun Kakınç‘ı tedavi gördüğü Alsancak Devlet Hastanesi‘nde ziyaret etti. Bakan Günay, Yazar Tarık Dursun Kakınç‘a geçmiş olsun dileklerinde bulunarak acil şifalar diledi.

Bakan Günay‘dan Yazar Tarık Dursun Kakınç‘a Ziyaret
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay İzmir‘deki çeşitli temasları kapsamında, Alsancak Devlet Hastanesi‘nde mide kanaması teşhisi ile tedavi gören Yazar Tarık Dursun Kakınç‘ı ziyaret etti.Bakan Günay‘a ilgisinden ve gösterdiği yakınlıktan dolayı teşekkür eden Tarık Dursun K., ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yazar Tarık Dursun Kakınç‘a bir isteği olup olmadığını sorması üzerine Yazar Kakınç.,55 yıl önce merhum eşiyle birlikte derlemeye başladığı

ve Türkiye‘nin her yerinden topladığı, çoğu unutulmuş, ilk defa dile getirilmiş maniler, ağıtlar, söylenceler ve destanlardan oluşan "Büyük Türk Halk Şiiri Seçkisi" kitabının basımı için Günay‘dan destek isteğinde bulundu. Bakan Günay da yazara, bu eserin Kültür Bakanlığı tarafından yayımı için destek sözü verdi.

Heyamola Yayınları‘nca "İzmirim" kitap serisinde yayımlanan ve Saadet Erciyas tarafından kaleme alınan "Tarık Dursun K.‘nın Semtleri - İzmir Ah!" kitabını imzalayarak Bakan Günay‘a armağan etti.

Alsancak Devlet Hastanesi‘nde tedavi gören yazarın durumunun iyiye gittiğini belirten doktorlar yakında taburcu olacağını belirtti.

Kaynak: İHA