Ağrı Milletvekili Adayı Aksoy: Siyasi Soykırımın Başka Bir Versiyonu

BDP Ağrı İl Teşkilatı, Yüksek Seçim Kurulu‘nun (YSK) 7‘si BDP‘nin desteklediği toplam 12 bağımsız milletvekili adaylıklarına yasak getirmesi kararını protesto etti.

BDP Ağrı İl Teşkilatı, Yüksek Seçim Kurulu‘nun (YSK) 7‘si BDP‘nin desteklediği toplam 12 bağımsız milletvekili adaylıklarına yasak getirmesi kararını protesto etti.

Ağrı‘da Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) yönetici ve partilerle Belediye İş Merkezi‘nin önünde bir araya gelerek YSK‘nın kararını protesto etti. Grup adına açıklama yapan BDP‘nin desteklediği Ağrı Bağımsız Milletvekili Adayı Halil Aksoy, faşist zihniyetin son pratiğinin de halkın iradesi ile açığa çıkan seçilmişlerin, Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu adaylarının seçime girmelerini engellendiğini dile getirdi. Kürtler ve demokrasi güçlerinin siyasi engellemelerle bertaraf edilmeye çalışıldığını öne süren Halil Aksoy, siyasi soykırımın başka bir versiyonu ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

"YAPILMAK İSTENEN KÖLE ZİHNİYETİ VE PADİŞAHLIK SALTANATIDIR"

Demokratik siyaset alanının kendilerine çok görüldüğünü ifade eden Aksoy, şöyle konuştu: ‘‘Ne kadar isyan edersek o kadar hakkımız olduğunu düşünüyoruz. AK Parti‘nin tasfiye ve yok etme politikası uygulanıyor. Devletin önceden savaşarak yaptığı yok etme politikası, şimdi hem siyaseten hem de askeri operasyonlarla sürüyor. Yapılmak istenen köle zihniyeti ve padişahlık saltanatıdır. O kadar çok tahammüller zorlanıyor ve alan daraltılıyor ki bunun karşısında ister istemez daha radikal kararlara yönelebiliyoruz. Artık bunlara dur demeli. Kabul etmediğimizi ortaya koymak zorundayız."

Soruşturmanın daha bitmediğini söyleyen Aksoy, soruşturma sürerken hemen o arada kalkıp böylesi bir faşist idari karar almanın hiçbir hukuka sığmadığını söyledi. Bunun kabul edilmez bir durum olduğunu ifade eden Aksoy, ‘‘Elbetteki biz yasal yollara gideceğiz." Geniş güvenlik önlemlerin alındığı basın açıklamasına bazı İlçe belediye başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri ile partililer katıldı. Konuşmaların ardından grup olaysız dağıldı.