Nobel Beraatlı Zekai Şen Batman Üniversitesi‘nin Konuğu Oluyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hidroloji Enstitüsü tarafından profesyonel su bilimcisi unvanı ve mührüyle ödüllendirilen Prof. Dr. Zekai Şen, Batman Üniversitesi‘nin konuğu oluyor.

TÜBİTAK ve Nobel beraatıyla çeşitli ödüller alan Prof. Şen‘in, üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından organize edilen "Bilim ve Teknoloji Tarihi" konulu konferansa katılacağı belirtildi. 19 Nisan Salı günü saat 14.00‘de Batman Üniversitesi‘nin konferans salonunda düzenlenecek olan etkinliğe öğrencilerin yanı sıra Batmanlılar‘ın da katılabileceği bildirildi. American Biography Institute tarafından dünyadaki 500 bilim öncüsü arasında seçilen Prof. Dr. Şen‘in ilgilendiği alanlar arasında matematik

ve stokastik süreçlerle modelleme; fraktal geometrisi, su bilimleri, bilim tarihi ve felsefesi, mantık ve özellikle de bulanık mantık, yapay sinir ağları, genetik algoritmalar, temiz ve yenilenebilir enerji konuları yer alıyor. Prof. Dr. Şen‘in halen İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü‘nde Öğretim Üyeliği ve Su Vakfı Başkanlığını yürüttüğü bildirildi.

Kaynak: İHA