Erzincan’Da Mangala Turnuvası Yapılacak

Erzincan’da Türk zeka ve strateji oyunu olan Mangala il birinciliği turnuvası yapılacak. 1 Nisan 2011 tarihinde yapılacak olan Mangala turnuvası için oyunun tanıtımları ise aralıksız olarak devam ediyor.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığının Çocuk oyunları Şubesi tarafından yeniden gün yüzüne çıkartılan ve geçtiğimiz yıl Türkiye şampiyonası yapılan Mangala’nın bu yıl ikinci turnuvası düzenleniyor.

17–24 Nisan 2011 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek olan ‘Uluslar arası Çocuk Festivali’nde organize edilecek olan 2. Hepibiz Türkiye Mangala turnuvasının ilk ayağı 81 ilde yapılacak olan İl birinciliği müsabakaları ile başlayacak. Erzincan’da müsabakalar öncesi mangala tanıtımlarına hız verilirken, İl birinciliği 1 Nisan 2011 tarihinde Erzincan Gençlik ve Spor iL Müdürlüğü 13 Şubat Spor salonu içerisinde yer alan Gençlik Merkezi bürosunda yapılacak.

Turnuvaya 11–15 yaş gurubu Gençlik Merkezi üyeleri katılacaklar. Turnuvaya katılmak isteyenlerin ve Mangala oyununu öğrenmek isteyenlerin 13 Şubat Spor salonu içerisinde bulunan Gençlik Merkezi bürosuna başvurmaları yeterli olacak. Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışma sonrasında unutulmaya yüz tutmuş olan bu oyun yeniden canlandırıldı. 81 il Gençlik Merkezlerine gönderilen mangala oyunu ile Türkiye gençliği bu oyun ile tanışma fırsatı bulmuş oldu. Kurnazlık, uyanıklılık, önceden görme, esneklik, direnme ve bellek gibi unsurları içerisinde barındıran oyunun tanıtımları ise devam ediyor.

Gençlerin eski bir Türk oyunu olan Mangala ile tanışmalarının gençler için faydalı olduğunu ifade eden Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu, “Çok eski bir tarihe sahip olan bu oyun ilk kez Türkler tarafından oynanmış ve tarihi çok eskidir. Zeka ve stratejiyi bir araya getiren oyun gençlerin gelişimi açısından önemlidir. Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Gençlerimizin boş zamanlarını faydalı bir şekilde geçirmeleri için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmektedir. Yapılan Mangala il birinciliği yarışmalarında birinci olan gencimiz İstanbul’da yapılacak olan Türkiye şampiyonasında Erzincan’ı temsil edecektir.” dedi.

Kaynak: İHA