Bakan Güneş: Kayıplarla İlgili Yarın Hayırlı Bir Sonuç Açıklıyor Olabiliriz

İçişleri Bakanı Osman Güneş, kayıp çocuklar konusunda çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Belki yarın hayırlı bir sonucu açıklıyor olabiliriz.” dedi.

İçişleri Bakanı Osman Güneş, kayıp çocuklar konusunda çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Belki yarın hayırlı bir sonucu açıklıyor olabiliriz.” dedi.

    Bakan Güneş, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu ziyaretinde gazetecilerin kayıp çocuklarla ilgili sorularını cevapladı.

Kayseri’de geç de olsa üzücü ancak olumlu bir sonuç elde edildiğini ifade eden Güneş, “Neticede 3 tane evladımızı kaybettik. Ama hiç olmazsa sonunda failini bulduk. Arkadaşlarımız sabırlı bir çalışmada sonuca ulaştı.” diye konuştu. Sadece Kayseri‘deki değil ülkenin her köşesindeki kaybolan çocukların evlatları olduğunu anlatan Güneş, “Temenni etmiyoruz ama başlarını bir şey geldi ise bunların failini bulmak ya da her hangi bir şekilde bir yerde bulunuyorlarsa bulmak bizim görevimiz. Vatandaşlarımız yardıma çağırması diye bir şey düşünmüyoruz. Bu bizim görevimiz. Biz ülkemizin her köşesinde özel çalışmaları yapıyoruz. Özel görevlilerimiz var. Hem Merkezden takviye ederek hem illerimizde bulunan özel eğitimli arkadaşlarımızı değerlendirmek suretiyle bütün dosyalar değerlendiriliyor.” şeklinde konuştu.

    Güvenlik güçlerinin her zaman hiçbir ihtimali göz ardı etmeksizin ve en ufak delilleri değerlendirerek çalışmalar yaptığına dikkat çeken Güneş şöyle devam etti: “Çalışmaları merkezden yakından izliyoruz. Bu tür çalışmalar her zaman kamuoyuna açık yapılacak çalışmalar değil. Bunlar çoğu zaman gizlilik içinde yürütülmesi gereken çalışmalar. Biz bunları kamuoyu ile çok fazla paylaşmıyorsak bu işleri bıraktığımız anlamına gelmez. Bu konular hep elimizdedir. Yoğun çalışmalar önümüzde hep. İnşallah önümüzdeki günlerde iyi, hayırlı sonuçlara ulaşırız. Belki bir bakarsınız yarın hayırlı bir sonucu açıklıyor olabiliriz. Bu konudaki çalışmalarımız hep devam ediyor.”

    Ziyaret sonuna Vali Güzeloğlu, Bakan Güneş’e kilim hediye etti.