Keşkek Köyü‘Ne Dikilen Fidanların Açılışı Yapıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Huzur Derneği tarafından Kandilli‘ye bağlı Keşkek Köyü‘nde dikimi gerçekleştirilen 630 adet servi fidanının açılışı gerçekleştirildi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Huzur Derneği tarafından Kandilli‘ye bağlı Keşkek Köyü‘nde dikimi gerçekleştirilen 630 adet servi fidanının açılışı gerçekleştirildi.

Huzur Derneği tarafından Sosyal Sorumluluk projesi içerisinde başlatılan Köylerdeki mezarlıkları ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde Keşkek köyünde başlatılan ve 630 fidanın dikimi tamamlanmıştı. Dernek yönetimi, dikilen 630 fidanın açılışını köy halkı ve protokol üyelerinin de katılımı ile gerçekleştirdi. Törene Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, Kandilli Karakol Komutanı Astsubay Başçavuş Hasan Savaş, Gümrük Müdürü Osman Bölükbaşı Tara, dernek üyeleri ve köy halkı katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Ereğli Huzur Derneği Başkanı Abidin Ocak, amaçlarının Dernek olarak arkalarına baktıklarında hoş bir seda bırakmak olduğunu söyledi. Köylü Devlet işbirliği ile yapılan çalışmanın tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Abidin Ocak, kendilerine taleplerin gelmesi halinde çalışmalarını aralıksız olarak sürdüreceklerini söyledi.

Keşkek Köyü Muhtarı Enver Yavuz, Huzur Derneği’nin ağaçlandırma çalışması yaptığını duyar duymaz kendi köylerinde ki mezarlık alanının da ağaçlandırılması için dilekçe verdiğini ve kısa sürede ağaçlandırma çalışmasının tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi.

Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan ise mezarlık alanlarında ağaçlandırma çalışmalarının çok önemli olduğunu ve bu çalışmaları gidebildikleri her köyde yapan Huzur Derneği üyelerinin büyük bir başarıya imza attıklarını dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından dua edildi. Köy halkı tarafından hazırlanan ikramların sunulması ile açılış töreni sona erdi.