Dev Kayalar İstinat Duvarını Yıkıp Binanın Üzerine Yuvarlandı

Ankara‘nın Mamak ilçesinde bir binanın istinat duvarlarını yıkan kayalar, dairelerin içine girerek odaların duvarlarını yıktı. Panik yaşayan bina sakinleri belediye ekipleri tarafından tahliye edildi.

Edinilen bilgiye göre, Yeni Harman Mahallesi 165. Sokak‘taki, 28 numaralı Kardelen Apartmanı‘nın bitişiğinde bulunan kayalar, gece saatlerinde istinat duvarlarını yıkayarak binanın üzerine yuvarlandı. Tepeden kopan dev kayalar Yahya Kalyoncu‘ya ait dairenin duvarlarını yıkarak odanın içerisine girerken, alt katta oturan kardeşi Yakup Kalyoncu‘ya ait dairenin de balkonunu yıktı. Korku dolu saatlerin yaşandığı olayda, bina sakinleri deprem olduğunu sanarak kendilerini dışarı attılar. Evleri büyük oranda

hasar gören Kalyoncu ailesi de büyük panik yaşayarak evin diğer bölümüne kaçtı. Bu sırada ev sahibi Yahya Kalyoncu eşini ve çocuklarını alarak bina dışına çıkardı.

Kayaların yuvarlanması sonucu büyük hasar gören daireler ihbar üzerine olay yerine gelen belediye ekipleri tarafından kısa sürede tahliye edildi. Olay yerine gelen ASKİ‘ye bağlı ekiplerde kopan kayaların bulunduğu yerde patlayan suyu kesti. Belediye ekipleri olay yerinde incelemelerde bulunarak kayaların temizlenmesi için çalışma başlattı.

Kayaların hasar verdiği daire sahibi Yahya Kalyoncu‘nun eşi Füheyla Kalyoncu, yavrularını ölümden kurtardı. Kalyoncu, her gün korkuyla burada oturduklarını söyleyerek, "Yarım saat önce çocuklarım burada uyuyorlardı. Çocukları aldım odalarına götürdüm ve mutfağa gittim. Mutfağa gittiğim sırada büyük bir ses geldi ve duvarlar bir anda yıkıldı. Çocuklarım bu duvarların altında kalsa ne olacaktı" dedi.

Kopan kayaların büyük hasar verdiği daire sahibi Yahya Kalyoncu ise, binanın yanında bulunan arsa sahibi ile müteahhit arasında anlaşmazlık olduğunu ve bu nedenle büyük sıkıntı çektiklerini söyledi. Anlaşmazlığın ne zaman sonuçlanacağını bilmediklerini belirten Kalyoncu, eğer yıkılan odada kalsalardı ölebileceklerini söyledi.

Kaynak: İHA