Müftülük, 90‘Lık Nineye 64 Yıl Sonra Gelinlik Giydirdi

Kırıkkale Müftülüğü, Karakeçili ilçesinde eşi tarafından kaçırılan, bu yüzden de ne düğünü yapılan ne de gelinlik giyemeyen 90 yaşındaki nineyi muradına erdirdi. Müftülük, Aliye Albayrak‘a gelinlik giydirip, düğün yaptırdı.

Kırıkkale Müftülüğü, Karakeçili ilçesinde eşi tarafından kaçırılan, bu yüzden de ne düğünü yapılan ne de gelinlik giyemeyen 90 yaşındaki nineyi muradına erdirdi. Müftülük, Aliye Albayrak‘a gelinlik giydirip, düğün yaptırdı.

    Aile içinde yapılan mevlitli düğünde 90 yaşındaki karı-kocanın mutlulukları dikkat çekti. Dedelerinin ve ninelerinin tek tek ellerini öpen torunları, altın ve para taktı. Düğün esnasında eşinin elini bir an bile bırakmayan Mevlüt Albayrak, duvağı açtıktan sonrada, 64 yıllık eşi Aliye Albayrak’ı alnından öptü. Düğünde Kur’an-ı Kerim ve Efendimiz (SAV)‘i anlatan kitap hediye edildi. Yapılan düğünün ardından 1 çocuk, 9 torun sahibi Albayrak çifti, düğünlerini yapan müftülüğe teşekkür etti.

    Yapılan düğüne İl Müftüsü Osman Şarklı, İlçe Müftüsü Mehmet Dinçoğlu, İl Vaizi İbrahim Sağlam ve Din Hizmetleri Uzmanı Zeynep Belen katıldı.

    Babasının zengin ve eşinin babasının ise fakir olduğunu belirten Aliye Albayrak, “Beni çok isteyen oldu. Her geleni geri çevirdim. Kalbim Mevlüt’e vurulmuştu. Ailemin beni başkasına vereceğini anlayınca, eşimle birlikte kaçtık. Kaçtıktan sonra düğünüm de olmadı ve gelinlik de giyemedim. İçimde hep gelinlik hayaliyle yaşadım. Müftü Osman Şarklı sayende, Allah (CC) 90 yaşında gelinlik giydirdi ve düğünüm oldu.” dedi.

    İlk görüşte eşine vurulduğunu açıklayan Mevlüt Albayrak da, “Ben fakir, o da zengindi. Birçok isteyeni vardı. Köyün en güzel kızıydı ve bende çok yakışıklıydım. Gözüm ondan başkasını görmemeye başladı ve onun kalbini çeldim. Kaçmaya karar verdik. Kaçtık ve evlendik. Maddi imkansızlıktan dolayı, düğün yapamadım ve eşime gelinlik giydiremedim. 90 yaşında ben damat o ise gelin oldu. Dünyaya bir daha gelmiş gibiyim.” diye konuştu.

    Dede ve ebesinin hayatta kavga ettiklerini görmediğini açıklayan torun Celil Albayrak, “Ebem, dedemin bir dediğini iki etmezdi. O demeden bütün işlerini yerine getirirdi. Şu anda bile dedem yataktan kalkmadan ninem yemeğini hazırlar. Dedem de hiç huysuz değildir. Gereken saygıyı ebeme gösterir. Aralarındaki saygı ve sevgiyi ben hiçbir yerde göremiyorum.” diyerek duygularını dile getirdi.

    Gönülden gönülle projesinde Kırıkkale’nin bütün ilçelerindeki vatandaşlarla birebir çalışma içinde olduklarını açıklayan İl Müftüsü Osman Şarklı, gerekli hazırlıkların ardından Mevlüt ve Aliye Albayrak’ın düğünlerinin olmadığını öğrendiklerini ve aile içinde bu özlemi giderdiklerini söyledi.