Şiö Anti-Terör Zirvesi Taşkent’Te Yapılacak

Şanghay İşbirliği Örgütü’nün (ŞİÖ) Bölgesel Antiterör Merkezi‘nin toplantısı Taşkent’te yapılacak.

Şanghay İşbirliği Örgütü’nün (ŞİÖ) Bölgesel Antiterör Merkezi‘nin toplantısı Taşkent’te yapılacak.

25 Mart’ta Özbekistan‘ın ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıya örgüte üye diğer ülkeler Kırgızistan, Tacikistan, Çin, Kazakistan ve Rusya’dan ilgili birim temsilcileri iştirak edecek.

Toplantıda ŞİÖ Bölgesel Antiterör Merkezi’ne dönem başkanlığı yapmakta olan Kazakistan temsilcisi Cenişbek Cumabekov, 2010 faaliyet raporu hakkında bilgi verecek. Katılımcıların genel durum değerlenmesinde de bulunacağı toplantıda Kazak temsilci Cumabekov, ayrıca katılımcı ülke temsilcilerini 2010-2012 yıllarını kapsayan terörizm, ayrılıkçı ve aşırı uç gruplarla mücadele projesinin işlerliği konusunda da bilgilendirecek.

Taşkent’teki buluşmada taraflar, 10 Haziran’da Kazakistan’ın başkenti Astana’da ŞİÖ’nün kuruluşunun 10 yıl dönümü atfen yapılacak üye ülke liderleri zirvesine ve düzenlenecek kutlamalara yönelik hazırlık sürecini görüşecek. Toplantıda, terörist tehditlere karşı geniş bir ortak ağ oluşturmak amacıyla, uluslararası ve bölgesel kuruluşlarla işbirliğini güçlendirilmesi konuları da ele alınacak.