Büyükşehir‘Den Dar Gelirlilere Yardım

Ankara Büyükşehir Belediyesi, soğuk kış günlerinde ihtiyaç sahibi dar gelirli ailelere ve öğrencilere yardımlarını sürdürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, soğuk kış günlerinde ihtiyaç sahibi dar gelirli ailelere ve öğrencilere yardımlarını sürdürüyor.

Bu yıl, 5 koliden oluşan 300 bin takım gıda dağıtımı yapmayı hedefleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi, şubat ayında başlattığı yardımları 20 bin aileye ulaştırdı. Vatandaşların mağdur olmalarını engellemek için, havalar soğumadan 90 bin ton kömür dağıtımı gerçekleştirilen ekipler, her gün 12 bin aileye de 53 bin ekmek dağıttı. Ulus ve Sincan’da bulunan giysi merkezlerinde de ihtiyacı olan vatandaşlar kıyafet ihtiyacını giderdi.

Sadece bugünü değil yarını da düşünen Ankara Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi çocuklar ve gençler için de eğitim yardımlarını okulların verdiği listelere göre sürdürdü. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in talimatıyla, 1999 yılından bu yana yürüttüğü çanta ve kırtasiye dağıtımına ara vermedi. Eğitim dönemi başlamadan okul müdürleri tarafından hazırlanan isim listelerine göre 80 bin adet bot, 80 bin adet kaban ve 50 bin adet kırtasiye yardımı yapılarak, çocuklar ve ailelerinin eğitim masrafları biraz olsun düşürüldü.

Büyükşehir Belediyesi, şehir dışından gelerek Ankara’da misafir olan üniversite öğrencilerinin kahvaltıdan yoksun kalmamaları için her gün 5 ayrı noktada 5 bin kase çorba dağıtımı yaptı. Ailelerinden uzak yaşayan üniversite öğrencileri için kurulan çamaşır yıkama merkezleri de okulların açık olduğu sürelerde ücretsiz olarak çamaşır yıkama ve ütüleme hizmeti vererek, ortalama 11 bin öğrencinin bu konudaki sıkıntısını giderdi.