Belediye aracının çarptığı kişi, Başkan Ürgüp’ten ilaç yardımı istedi

Sivas Belediyesi’ne ait bir aracın çarpması sonucu yaralanan ve tedavisi halen devam eden Ramazan Elmas, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ten ilaç yardımında bulunulmasını istedi.



Sivas Belediye Başkanı Ürgüp tarafından her hafta salı günü düzenlenen ‘Başkan-Halk Görüşmesi‘ başkanlık makamında yapıldı. Görüşmede, 5 ay önce trafik kazası geçiren 22 yaşındaki Ramazan Elmas’ın talebi dikkat çekti. 5 ay önce Alibaba Mahallesi’nde motosiklet kullanırken Sivas Belediyesi’ne ait aracın kendisine çarptığını belirten Elmas, beyin kanaması geçirdiğini ve uzun süren bir tedavi sürecine girdiğini kaydetti. Kendisi için 10 doktordan 9’unun ‘ölür’ dediğini belirten Elmas, beyninden ameliyat olduğunu ve halen çok pahalı ilaçlar kullandığını ifade etti. Maddi durumlarının iyi olmadığını dile getiren Ramazan Elmas, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ten ilaçlarını ve tedavi için gideceği Ankara’ya yol masraflarını karşılamasını istedi.

Başkan Doğan Ürgüp ise Elmas’ın 2 aylık ilaçlarını ve tedavi için yol masraflarını karşılayacağını açıkladı. Anne Raziye Elmas, oğlunun ilaç masraflarını karşılama sözü veren Başkan Ürgüp’e teşekkür etti. Oğlunu tedavi ettirmek için Kayseri ve Ankara‘ya götürmeleri gerektiğini ifade eden Elmas, ‘‘Durumumuz iyi olmadığı için tedaviye götüremiyoruz. İlaçlar da çok pahalı.” dedi.

Beyin kanaması geçirerek yaklaşık 1 ay yoğun bakımda kalan 22 yaşındaki Ramazan Elmas’ın kaza öncesi üniversite sınavına girdiği ve Sakarya Üniversitesi Coğrafya Öğretmenliği bölümünü kazandığı öğrenildi. Elmas’ın tedavi süreci devam ettiği için üniversite eğitimine başlayamadığı belirtildi.