Erzincan beyaza büründü, okullar tatil edildi

Erzincan‘da dün akşam başlayan yağış sonrası kar kalınlığı şehir merkezinde 30 santimetreye ulaşırken, belediye ekipleri kent genelinde cadde ve kaldırımlarda karla mücadele çalışması başlattı. Eğitimin de etkilendiği kentte okullar bugün tatil edildi.



Erzincan’da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı şehri beyaza bürüdü. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar gece saatlerinde kar topu oynayıp kardan adam yaparken, şehirde okullar bugün tatil edildi.

OKULLAR TATİL EDİLDİ
Kar yağışı ile birlikte Erzincan kent merkezi ve Çayırlı ile Üzümlü ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edildi. Sabah okullarına giden öğrenciler, tatil haberini öğrenince parklarda kar topu oynayarak, tatilin keyfini çıkardı. Öte yandan, kar yağışı sebebiyle ilde kamuda çalışan özürlülere de 1 gün tatil verildi.

216 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI
Erzincan kent merkezi ve ilçelerde etkili olan kar yağışı ile birlikte 216 köy yolu ulaşıma kapandı. Erzincan merkezde 60, Çayırlı ilçesinde 10, İliç’te 10, Kemah’ta 35, Kemaliye’de 15, Otlukbeli’nde 1, Refahiye’de 65 ve Üzümlü ilçesinde 20 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
Kapanan bin 405 kilometrelik köy yolunun açılması için İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne bağlı 6 ekip, 3 kar makinesi, 6 bıçaklı kamyon, 6 dozer ve 14 greyder çalışmalarını sürdürüyor.